Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Hallituksen toimenpiteet luovat uskoa tulevaan

Teknologiateollisuus ry

Hallituksen toimenpiteet luovat uskoa tulevaan

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2015 klo 15:58
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus pitää hallituksen toimenpiteitä kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi välttämättöminä. Suomen historiallisen heikon taloustilanteen korjaamiseksi on nyt tehtävä kaikki mahdollinen.

Keskeisen vientisektorin eli teollisuuden tuotanto on tänä vuonna jopa alemmalla tasolla kuin finanssikriisin pahimpaan aikaan vuonna 2009. Suomen kansainvälinen kustannuskilpailukyky on jo vuosien ajan heikentynyt ja on nyt hälyttävän alhaisella tasolla.

Teollisuuden tuotannon sekä investointien vähenemisen seurauksena myös yritysten työpaikat ovat vähentyneet viime vuosina merkittävästi. Alkuvuoden 2008 jälkeen teollisuuden työpaikkoja on kadonnut lähes 100 000.

Yhteiskuntasopimusneuvottelut kariutuivat elokuussa. Työmarkkinaosapuolet eivät löytäneet minkäänlaisia keinoja huonon tilanteen korjaamiseksi.

Suomen hallitus on tänään kertonut niistä keinoista, joilla pystytään parantamaan Suomen kustannuskilpailukykyä 5 prosentilla.

Hallituksen suunnittelemat keinot pannaan pääosin toimeen vasta 2016 lopusta alkaen. Ne eivät johda talouden nopeaan korjausliikkeeseen, mutta ovat tärkeä viesti teknologiateollisuusyrityksille: toimenpiteet kertovat, että hallitus taistelee tosissaan surkean taloustilanteen korjaamiseksi. Päätökset antavat teknologiayrityksille uskoa jatkaa tuotannollista toimintaa, investoida tulevaisuuteen ja työllistää Suomessa myös jatkossa.

Hallituksen esittämät keinot vaikuttavat teknologiateollisuuteen suoraan. Välillinen vaikutus on esimerkiksi sillä, että julkisen sektorin lomien pituus ei jatkossa enää ylitä yksityisen sektorin lomia.

Teknologiateollisuus ry pitää hallituksen toimenpiteitä välttämättöminä. ”On harmillista, että työmarkkinajärjestöt eivät ole vuosien aikana löytäneet ratkaisuja kilpailukyvyn parantamiseksi”, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen toteaa.

Teknologiateollisuus pitää myönteisenä hallituksen lupausta toteuttaa miljardin tuloveron kevennykset ja peruuttaa aiotut lisäleikkaukset. Lupaus edellyttää kuitenkin, että liitot tekevät syksyllä 2016 alkavissa työehtosopimusneuvotteluissa kustannuskilpailukykyä parantavat ratkaisut.

”Lisäksi tuemme uuden strategiamme mukaisesti yrityksiämme monin eri tavoin uudistumisessa ja tuottavuuden parantamisessa”, Turunen lisää.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jorma Turunen, puh. 0500 445 444
Työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen, puh. 040 089 4220

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs