Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Filologeista koulutetaan vientiasiantuntijoita

Oulun yliopisto

Filologeista koulutetaan vientiasiantuntijoita

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2015 klo 09:28
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Humanistinen tiedekunta
Tiedote 29.10.2015

                                              

Filologeista koulutetaan vientiasiantuntijoita Oulussa

Oulun yliopistossa on käynnistynyt saksan ja ruotsin kielen opiskelijoille suunnattu vientiasiantuntijakoulutus. Koulutuksen tavoitteena on saada vientiyritysten palvelukseen kielitaitoisia osaajia ja löytää opiskelijoille koulutusta vastaava työpaikka.

Koulutukseen on valittu seitsemän germaanisen ja viisi pohjoismaisen filologian opiskelijaa. Useimmat, jo vahvan kielitaidon omaavista opiskelijoista, ovat suuntautuneet opinnoissaan kansainväliseen yritysviestintään ja heillä on kaupan alan tuntemusta opintojen tai työelämän kautta.

Vientiasiantuntijakoulutuksen toteuttaa vientiosaajien koulutukseen erikoistunut Viennin Kauppahuone FESH yhteistyössä humanistisen tiedekunnan kanssa. FESH:in toimitusjohtajan Lauri Karppasen mukaan asiakkaiden kieltä ja kulttuuria omaavat myyjät ovat entistä tärkeämpiä vientiyrityksille.  

”Varsinkin Venäjän viennin tyrehdyttyä ovat useat tiedossamme olevat vientiyritykset sanoneet Ruotsin, Norjan ja Saksan olevan kiinnostavimmat vientimaat”, Karppanen sanoo.

Viennin Kauppahuone FESH pyrkii järjestämään jokaiselle kurssin hyväksytysti suorittaneelle työpaikan jostain kotimaisesta vientiyrityksestä. Järjestelyyn sisältyy, että yrityksillä on mahdollisuus tutustua koulutettuihin osaajiin määräaikaisella ja riskittömällä sopimuksella, jonka aikana FESH hoitaa kaikki harjoittelijan palkkaamiseen liittyvät työnantajavelvoitteet.

Germaanisen filologian lehtori Satu Selkälän ja pohjoismaisen filologian lehtori Jenni Tahkokorven mielestä vientiasiantuntijakoulutus on erinomainen tilaisuus yrityksille, jotka parhaillaan miettivät, uskaltaisivatko lähteä viemään tuotteitaan ja palvelujaan Pohjoismaihin tai saksankielisille alueille ilman kunnollista kielitaitoa ja vientiosaamista.

Monitaitoisten filologien osaamista ei ole vielä osattu hyödyntää Oulun seudun yrityksissä. Valmistuttuaan opiskelijat ovat, suuntautumisestaan riippuen, työskennelleet kielten opettajina, kääntäjinä, tiedottajina, myynti- ja markkinointitehtävissä ja viestintäalan yrittäjinä. Osa on lähtenyt töihin Ruotsiin tai Saksaan esimerkiksi hoitamaan työnantajayrityksensä liikesuhteita Suomeen päin.

 

Lisätietoja:

germaanisen filologian lehtori Satu Selkälä, satu.selkala@oulu.fi, puh. 0294 483 430

pohjoismaisen filologian lehtori Jenni Tahkokorpi, jenni.tahkokorpi@oulu.fi, puh. 0294 483 405

viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, puh. 040 546 3413

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs