Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Eurooppalainen kesäbarometri™ 2016

Ferratum

Eurooppalainen kesäbarometri™ 2016

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2016 klo 12:00
Julkaisija: Ferratum

Euroopan laajin kuluttajatutkimus:

Lama näyttäisi olevan ohi – kesälomabudjetit kasvussa

Suomalainen käyttää kesälomaan keskimäärin 871 euroa

Pitkään jatkunut lama näyttää olevan ohi, sillä eurooppalaisten kukkaronnyörit ovat löysemmällä kuin aikaisempina kesinä. Tämä käy ilmi Ferratum Oyj:n Kesäbarometri 2016™ -tutkimuksesta, johon vastasi peräti 17 600 kotitaloutta 19 maassa. Eniten kulutusjuhlasta ovat riehaantuneet saksalaiset, jotka käyttävät kesällä jopa 71 prosenttia käytettävissä olevista tuloistaan. Suomalaiset ovat varovaisempia: lomalla kulutetaan korkeintaan kolmasosa rahavaroista eli keskimäärin 871 euroa.

Vuosia jatkunut matalasuhdanne saattaa olla menneen talven lumia, jos katsotaan eurooppalaisten rahankäyttöaikeita tulevana kesänä. Jopa 79 prosenttia kotitalouksista aikoo kesälomalla joko lisätä kulutustaan tai pitää sen ennallaan vuodentakaiseen verrattuna. Kulutushalut ovat vuodessa selvästi lisääntyneet: vuonna 2015 samassa kyselytutkimuksessa 72 prosenttia vastaajista ilmoitti lisäävänsä tai pitävänsä kesäkulutuksen ennallaan.

Eniten rahaa kesälomaan käytetään Saksassa, jossa keskimääräinen perhe kuluttaa jopa 71 prosenttia käytettävistä olevista tuloistaan kesällä. Myös ranskalaiset ovat valmiita panostamaan kesään: tuloista 60 prosenttia kuluu kesämenoihin. Itä-Euroopan maissa Bulgariassa, Romaniassa ja Tsekissä kansalaiset käyttävät niinikään suhteellisesti suuren osan rahoistaan kesälomaan. Suomalaiset ovat huomattavasti varovaisempia: kesälomaan kuluu keskimäärin 35 prosenttia käytettävissä olevista tuloista. Tiedot käyvät ilmi finanssiteknologiayritys Ferratumin eurooppalaisesta kyselytutkimuksesta. Tutkimuksessa selvitettiin 19 Euroopan maan kansalaisten rahankäyttöä kesälomalla. Vastaukset saatiin peräti 17 600 kotitaloudelta. 

Suomalainen käyttää kesälomaansa keskimäärin 871 euroa kotitaloutta kohti. Summa on eurooppalaista keskiarvoa - 696 euroa - selvästi korkeampi. Eräs selittävä tekijä on Suomen korkea hintataso: kotimaan matkailua suosivat suomalaiset saavat pulittaa rasvaisempia hintoja kuin esimerkiksi tsekit, joiden keskimääräinen kesälomabudjetti on vain 416 euroa. 

Ruotsalainen satsaa kesälomaan suomalaista ronskimmin

Tutkimus paljastaa selviä eroja suomalaisten ja ruotsalaisten kesänviettotavoissa.

Suomalaiset kuluttavat kotitalouden käytettävissä olevista tuloista loman viettoon reilun kolmanneksen, mikä on selkeästi vähemmän kuin ruotsalaiset (43%). Suomalaisia enemmän euroja lomaansa käyttävät ruotsalaisten lisäksi myös norjalaiset, saksalaiset, espanjalaiset, britit ja tanskalaiset. 

Suomessa lomanviettäjien suurin menoerä on kotimaan matkailu. Siihen kuluu viidennes lomabudjetista. Seuraavaksi eniten (14 prosenttia) rahaa kuluu häihin, grillijuhliin ja muihin sosiaalisiin tapahtumiin. Suomalaiset ovat myös innokkaita festareilla kävijöitä ja se näkyy rahankäytössä: 13 prosenttia budjetista kuluu festivaaleilla.

Ruotsalaiset, kuten myös espanjalaiset, britit, tanskalaiset ja norjalaiset, sen sijaan pulittavat ison osan lomabudjetistaan ulkomailla. Ruotsalaiset myös viettävät suomalaisia enemmän aikaa ravintoloissa (13% vastaajista) ja satsaavat muotiin (11%).

Pankkiasiointi lomallakin mobiilisti - FerratumBank aloitti Ruotsissa 

Pankkipalveluita älypuhelimellaan hoitavien kuluttajien lukumäärän on arvioitu ylittävän miljardin kuluttajan rajan ensi vuonna. FerratumBank käynnisti mobiilipankkipalvelut kesäkuun alussa Ruotsissa, missä barometrin mukaan pankkipalveluiden käyttö älypuhelimella on Euroopassa kaikkein yleisintä. Peräti 91 prosenttia ruotsalaisista hoitaa pankkiasiansa lomalla täysin mobiilisti. Suomalaisten keskuudessa vastaava luku oli 70 %. 

FerratumBankin tilinavaus tapahtuu täysin mobiilisti viidessä minuutissa.  Asiakkaat voivat avata käyttötilin peräti 14 eri valuutassa ja siirtää rahaa niiden välillä realiaikaisesti. Yhtiön pankkikortti veloittaa tiliä kulloisenkin maan valuutassa, milloin matkustavat asiakkaat välttyvät pankkien ja luottokorttiyhtiöiden perimiltä valuutanvaihtopalkkioilta. FerratumBank tarjoaa monipuolisia mobiililainatuotteita sekä lisäksi määräaikaistalletuksia parhaimmillaan 1,25 % korolla. Palvelu lanseerataan Euroopan maihin vuoden 2016 kuluessa, milloin FerratumBankin asiakkaat voivat tehdä realiaikaisia tilisiirtoja Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden välillä.

 

Yhteystiedot:

Ville Paija
Public Relations,
Ferratum Oyj
p. 040-5941255  

Liitteet:

Kesäbarometri 2016 grafiikka
Ferratum Oyj - tietoa yhtiöstä

Liitetiedostot

Vuonna 2005 perustettu Ferratum Oyj on kansainvälinen finanssiteknologian edelläkävijä. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen mobiililainoja ja pankkipalveluita nopeasti, helposti ja luotettavasti. Ferratum Oyj on listattu Frankfurtin pörssin päälistalla ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Ferratum on laajentanut liiketoimintansa jo 23 maahan ja palvelee tänään asiakkaitaan Euroopassa, Australiassa, Uudessa Seelannissa, Kanadassa ja Meksikossa. Ferratumilla on eri puolilla maailmaa 3,9 miljoonaa rekisteröitynyttä asiakasta, joista noin 1,3 miljoonalle asiakkaalle on myönnetty luotto vähintään kerran. Vuonna 2015 Ferratumin liikevaihto oli 111 miljoonaa euroa ja liikevoitto 16 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää 501 henkilöä. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs