Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Etera palkitsi Kansallisteatterin Mika Myllyahon Suomen parhaana pomona

Etera

Etera palkitsi Kansallisteatterin Mika Myllyahon Suomen parhaana pomona

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2015 klo 11:03
Julkaisija: Etera

Eläkevakuutusyhtiö Etera etsi erinomaista esimiestä Ilmianna paras pomo -kilpailussa. Suomen parhaaksi pomoksi valittiin Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho lähes sadan ehdokkaan joukosta.

”Teemme Eterassa töitä paremman työelämän puolesta ja edistämme suomalaisten työkykyä. Parhaan pomon palkitsemisella haluamme tuoda esiin esimiestyön tärkeyttä ja positiivisia tarinoita työelämästä”, Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman sanoo.    

Eteran Ilmianna paras pomo -kilpailussa kuka tahansa sai ilmiantaa hyvänä pomona tuntemansa henkilön ja perustella, miksi juuri hänet pitäisi palkita parhaana pomona. Kilpailuun tuli kaikkiaan 90 ehdotusta. Parhaana pomona palkittiin Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho. Hänet mukaan kilpailuun ilmoitti näyttelijä Petri Liski.

Ilmapiirin luoja

Myllyahoa kiiteltiin hyvästä työilmapiiristä sekä kannustavasta, tasapuolisesta ja keskustelevasta otteesta. ”Mika luo koko Kansallisteatteriin rennon, luovan, kannustavan ja motivoivan työilmapiirin huolimatta jatkuvista budjettileikkauksista aiheutuvista paineista”, Liski kuvailee.

Liski sanoo Myllyahon olevan samalla viivalla kaikkien kanssa. ”Hän on tasapuolinen, kannustava johtaja kaikille talon työntekijöille. Hänen kanssaan kaikki voivat keskustella avoimesti ja luottavaisesti mistä tahansa aiheesta. Mika kehittää ohjelmistoa erilaisille katsojaryhmille ja tuo ohjelmistovalinnoissaan esille näkemyksiä kaikilta elämän osa-alueilta.”

Vastuuta ja keskustelua

Mika Myllyaho on luotsannut Kansallisteatteria vuodesta 2010 lähtien. Myllyahon pääjohtaja-aikana Kansallisteatteri on kokenut mittavia muutoksia. Organisaatio on uudistettu täysin, ja myös taiteellista filosofiaa on tarkennettu. Tiukentuneiden budjettien myötä esityksiä tuotetaan pienemmällä näyttelijäkaartilla, mutta aiempaa enemmän. 

”Edellytän ihmisiltämme laatua ja vastuunottoa. Olen tarkka siitä, että asiat hoituvat ja pyrin siihen, että palveluksessamme on hyviä ammattilaisia”, Myllyaho kuvailee omaa johtamistapaansa. Hän puhuu vastuunottamisen tärkeydestä ja korostaa myös antavansa vastuuta. ”Kun ihmiset ottavat itse vastuuta, alkaa tapahtua.” 

Jatkuva keskustelu on Myllyahon tapa. ”Kyselen kuulumisia ja olen tekemisissä ihmisten kanssa. Se on oma tapani tehdä tätä työtä”, hän sanoo. Myös kiitokset risteilevät suuntaan ja toiseen. ”Pyrin jakamaan kiitosta henkilökohtaisesti. Kiitokset ovat totta kai tärkeitä myös itselleni, ja niitä onneksi Kansallisteatterissa jaetaan.”

Sijoituksia Suomeen

Myllyahon mukaan kansallisteatterilaisten vastuu ulottuu laajalle. ”Saamme 70-prosenttisesti tukea valtiolta, joten koen, että meillä on suuri vastuu myös veronmaksajille pitää yllä suomalaista kulttuuria”, Myllyaho sanoo. 

Etera sijoittaa suomalaisiin yrityksiin ja suomalaisten työkykyyn. ”Olemme muuttuvan työelämän osaaja. Sijoitamme Suomeen ja elämme asiakkaiden rytmissä mukana. Näitä asioita edellytimme myös parhaan pomon edistävän. Mika Myllyahon ja Kansallisteatterin kohdalla kriteerit täyttyvät erinomaisesti”, Björkman perustelee. 

Ilmiannettuja pomoja jo yli 400

Eteran Ilmianna paras pomo -kilpailu on ollut käynnissä syksystä 2013 lähtien. Esimerkillisiä esimiehiä on ilmiannettu kaikkiaan 430. Perusteluissa korostuvat läsnäolo, kannustaminen ja tasapuolisuus. Hyvä pomo antaa vastuuta, kuuntelee ja keskustelee. Arvostaa työntekijöitään ja on läsnä arjessa. Myös positiivisuus ja palautteen antaminen nousevat esiin lukuisissa vastauksissa. 

”Onnistunut esimiestyö on tärkeä asia koko työyhteisön kannalta ja väitän, etteivät esimiehet saa liian usein kiitosta. Olemme iloisia kilpailun keräämästä kiinnostuksesta ja ilmiannettujen esimiesten määrästä. Jatkamme parhaiden pomojen metsästystä”, Björkman sanoo. 

Viime keväänä palkittiin ensimmäinen paras pomo, ja nyt tunnustus jaettiin toisen kerran.  Ilmiantajien kesken arvotun kylpylälahjakortin voitti Anna Sartjärvi. 

Parhaita pomoja voi ilmiantaa jälleen osoitteessa etera.fi/paraspomo. Seuraava paras pomo palkitaan helmikuussa 2016.

Kuvat voit ladata osoitteesta etera.fi

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Stefan Björkman, p. 050 63219, stefan.bjorkman@etera.fi

Viestintäpäällikkö Annukka Lalu, p. 050 563 4211, annukka.lalu@etera.fi

 

Lue lisää

etera.fi/paraspomo

facebook.com/tyokaveri

etera.fi/tyohyvinvointi

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera huolehtii työntekijöiden ja yrittäjien eläketurvasta ja edistää työhyvinvointia. Eläkkeitä Etera maksaa yli miljardi euroa vuodessa 145 000 eläkkeensaajalle. Eläkevaroja turvaavia sijoituksia Eteralla on noin 5,8 miljardia euroa. Lue lisää osoitteesta www.etera.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs