Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Etätyö on arkipäivää ympäri maailmaa

Ericsson

Etätyö on arkipäivää ympäri maailmaa

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2015 klo 09:00
Julkaisija: Ericsson

Työntekijät eri puolilla maailmaa arvostavat työssään yhä enemmän joustavuutta. Peräti 32 prosenttia työntekijöistä pitää mahdollisuutta etätöiden tekemiseen tärkeänä. Vielä useampi, 43 prosenttia, pitää joustavia työaikoja tärkeinä. Tiedot käyvät ilmi Ericssonin Flexibility in work life -raportista.

Etätyö ei ole enää pelkästään länsimainen keksintö. Mobiiliyhteyksien parannuttua työskentely työpaikan ulkopuolella ja joustavat työajat alkavat olla standardi joka puolella maailmaa.

Kun kotona on työvälineet, niitä myös käytetään. Peräti 27 prosenttia toimihenkilöistä tekee iltaisin etätöitä. Tutkimuksessa kysyttiin yli 47 000 ihmiseltä 23 maassa suhtautumisesta etätöihin ja työajan joustoihin.

”Etätyö on arkipäivää miljoonille ihmisille eri puolilla maailmaa. Mobiililaitteet ovat mahdollistaneet työn tekemisen missä ja milloin vain, ja monia se auttaa esimerkiksi yhdistämään työ- ja perhe-elämää aiempaa sujuvammin. Henkilöstö osaa myös vaatia mahdollisuuksia etätyöhön, mikä asettaa myös työnantajille uudenlaisia odotuksia”, muistuttaa Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Tutkimus osoittaa, että useimmissa maissa yksityisellä sektorilla työskentelevillä oli työn joustavuuden suhteen kovemmat vaatimukset kuin julkisen sektorin työntekijöillä.

Eniten mahdollisuutta etätöihin sekä joustavia työaikoja arvostavat nigerialaiset, elsalvadorilaiset ja amerikkalaiset. Japanilaiset ovat toista maata: heistä vain joka kymmenes pitää etä- ja joustotyötä tärkeänä.

Toimihenkilöt käyttävät mobiilisovellusten kanssa vietetystä kokonaisajasta keskimäärin 20 prosenttia bisnessovellusten, kuten MS Outlookin, Microsoft Lyncin tai Polaris Officen, parissa. Erityisen paljon älypuhelimella käytetään bisnessovelluksia maissa, joissa kannettavien tietokoneiden ja tablettien käyttö on vähäisempää. Puhelinten ansiosta bisnessovelluksiin pääsevät käsiksi myös suorittavan työn tekijät kehittyvissä maissa.

Linkki Flexibility in work life- raporttiin: http://www.ericsson.com/res/docs/2015/consumerlab/ericsson-consumerlab-flexibility-in-work-life.pdf

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs