Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Energiateollisuudessa sovittu uusista työehtosopimuksista

Energiateollisuus ry

Energiateollisuudessa sovittu uusista työehtosopimuksista

Tiedote.
Julkaistu: 24.10.2013 klo 11:37
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Energiateollisuus ry on saavuttanut neuvottelutulokset uusista työehtosopimuksista kaikkien sopijaosapuolten kanssa. Ratkaisut kattavat täten työntekijöiden työehtosopimuksen, toimihenkilöiden työehtosopimuksen sekä ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksen.

Ylempien toimihenkilöiden sopimusratkaisu syntyi 18.10., toimihenkilöiden 21.10. ja työntekijöiden 23.10.

Sopimusratkaisut palkantarkistusten osalta ovat keskusjärjestöjen 30.8. saavuttaman työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaiset.  Muun muassa tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämistä pyritään edistämään sopimuskauden aikana työryhmissä.

Sopimusratkaisut sisältävät seuraavat palkantarkistukset: helmikuussa 2015 palkkoja korotetaan 20 euroa kuukaudessa tai 12 senttiä tunnissa, helmikuussa 2016 palkkoja korotetaan 0,4 prosentilla.

Sopimuskausi alkaa energiateollisuudessa nykyisen päätyttyä 30.9.2014 ja päättyy 31.1.2017, paitsi jos keskusjärjestöt eivät pääse sopimukseen ns. kolmannen vuoden palkantarkistuksista.

Edellä mainittujen sopimusten lopullinen hyväksyminen edellyttää sitä, että keskusjärjestöjen työllisyys- ja kasvusopimus katsotaan riittävän kattavaksi. Keskusjärjestöt kokoontuvat tarkastelemaan kattavuutta 25.10.

 

Lisätietoja:
Johtaja Kari Laaksonen, puh. (09) 5305 2604

Energiateollisuus ry (ET) on sähkö- ja kaukolämpöalaa edustava elinkeinopoliittinen ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs