Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Elisa avasi uuden digitaalisen konseptin mukaisen myymälän Joensuun keskustaan ja tuplasi tilat mobiililaitteiden näkemiseen ja kokemiseen

Elisa Oyj

Elisa avasi uuden digitaalisen konseptin mukaisen myymälän Joensuun keskustaan ja tuplasi tilat mobiililaitteiden näkemiseen ja kokemiseen

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2013 klo 14:10
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa avasi tänään uudenlaista ajattelua edustavan Elisa Shopit -myymälän Joensuun kauppakeskus Iso Myyssä. Joensuun kasvavia asiakasmääriä varten myymälän koko yli kaksinkertaistettiin entiseen verrattuna. Elisa Shopit edustaa Elisan uutta myymäläkonseptia, jota voidaan pitää Euroopan digitaalisimpana myymälätoteutuksena. Myymälässä on kiinnitetty erityistä huomiota Elisan ja Saunalahden palveluiden sekä mobiililaitteiden kokeilemiseen. Uudessa Elisa Shopit -myymälässä tekniikkaa on hyödynnetty uudella tavalla esimerkiksi esillepanossa ja monissa myymälän rutiinitehtävissä, millä on vapautettu myyjän aikaa varsinaiseen asiakaspalveluun. Elisan TNS Gallupilla teettämä tutkimus vahvistaa sen, että fyysisen myymälän rooli on mobiilituotteita ostettaessa edelleen tärkeä Joensuussa, vaikka verkkokaupan rooli on monissa hankinnoissa kasvanut merkittävästi viime vuosina.

Uusissa Elisa Shopiteissa on hyödynnetty digitaalisuutta ennennäkemättömällä tavalla - jopa Euroopan laajuisesti vertailtaessa. Digitaalisuuden hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla on vapauttanut myyjien resursseja olennaiseen eli asiakaspalveluun. Uudistetuissa Elisa Shopiteissa kaikki julisteet, tuotetiedot sekä hintalaput on korvattu helposti päivitettävillä digitaalisilla medianäytöillä. Sähköisten hinta- ja tuotetietonäyttöjen korvatessa kokonaan paperiset julisteet ja hintalaput myymälähenkilökunnalle vapautuu aikaa varsinaiseen asiakaspalveluun. Hinnastot ja mainokset ovat myös aina ajan tasalla, koska ne päivitetään keskitetysti pilvipalvelua hyödyntäen, eikä myyjien näin ollen tarvitse huolehtia niiden päivittämisestä.

 - Iso Myyn entisen myymälän puitteet ja mahdollisuudet tuotteiden esillepanoon kävivät pieneksi, sillä siitä on tullut suosittu joensuulaisten ja pidemmältäkin tulleiden keskuudessa. Elisa halusi vastata kiinnostukseen avaamalla Joensuun keskustaan lippulaivatason myymälän kaikilla herkuilla. Toivotan pohjoiskarjalaiset yritykset tervetulleiksi tutustumaan uuteen myymäläkonseptiimme ja miettimään, voisivatko hekin parantaa asiakaspalveluaan ja kilpailukykyään vastaavanlaisella toimintatavalla, kannustaa Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen.

- Nyt avatussa Iso Myyn myymälässä sijaitsee myös Elisan yrityspalvelupiste, jolle on oma rauhallinen tilansa, niin sanottu hytti. Tässä hytissä voi matkustaa minne tahansa, sillä myymälästä voidaan kommunikoida erityisasiantuntimusta vaativissa tilanteissa videoneuvottelulla, jolloin asiakaspalvelu on henkilökohtaisempaa kuin puhelimella ja sähköpostilla. Järjestelmä etsii vapaana olevan erityisasiantuntijan, ja kuvayhteys ja jaettu työpöytä mahdollistavat esimerkin näyttämisen, Punkkinen jatkaa.

Uudessa Iso Myyn Elisa Shopitissa työskentelee 8 myyjää henkilöasiakkaiden asiakaspalvelussa ja yksi myyjä Yrittäjäpalvelussa. Elisan ja sen tytäryhtiöiden palveluksessa on Joensuussa lähes 250 henkilöä, ja lisäksi Elisa työllistää Joensuussa yli 450 henkilöä vuokratyöntekijöinä ja alihankintana.

Asiointitutkimus: naiset arvostavat tarvekartoitusta, miehet kokeilumahdollisuutta

Elisan teettämän tutkimuksen mukaan joensuulaisista lähes 70 % valitsee mobiililaitteiden ostoaikeissa fyysisen myymälän. Verkkokaupasta samaiset laitteet ostaisi 12 % joensuulaisista. Verkkokaupan osuus kasvaa ja myymälän osuus pienenee ostettaessa muita kodin teknisiä laitteita ja palveluita kuin mobiililaitteita. Joensuulaisista 19 % voisi ostaa tv-palveluita ja kodin turvapalveluita verkkokaupasta. Joensuulaiset ovat tutkimuksen valossa maan kärsivällisimpiä, sillä heitä häiritsee verkkokaupassa asioinnissa muita vähemmän se, että tuotteen saapumista joutuu odottamaan. Joensuulaisten vastakohdat eli malttamattomimmat ostajat löytyvät Tampereelta ja Turusta.

Voidaan nähdä, että myymälässä asioinnille asetetaan laitteiden ja palveluiden tekniikan ja designin kehittymisen myötä yhä enemmän odotuksia. Halu nähdä, miltä laitteet, mallit ja värivaihtoehdot näyttävät todellisuudessa on Joensuussa pääasiallinen syy siihen, miksi fyysinen myymälä vie voiton verkkokaupasta mobiililaitteita ja -palveluita ostettaessa. Seuraavaksi tärkeimmät, keskenään lähes tasaveroiset syyt ovat toive saada kasvotusten tapahtuvaa palvelua, mahdollisuus saada myyjältä opastusta sekä tarve päästä kokeilemaan laitteita itse. Sukupuolten välillä on kymmenen prosentin erot miesten korkeammassa tahtotilassa kokeilla itse laitteita myymälässä ja vastaavasti naisten suuremmissa odotuksissa tulla opastetuksi laitteiden käytössä. Neljäsosa joensuulaisnaisista ottaa ystävän tai sukulaisen kännykkäostoksille mukaan, mikä on 15 % miehiä enemmän.

Mobiilituotteiden ja -palveluiden myyjältä toivotaan Joensuussa sukupuolesta riippumatta eniten asiantuntemusta ja teknistä osaamista palvelualttiuden ja iloisen asenteen tullessa seuraavaksi tärkeimpinä asioina. Laitteisiin liittyvää tarvekartoitusta toivoo myyjältä 73 % joensuulaisnaisista siinä missä Joensuun miehistä näin toivoo 57 %.

Lisätiedot: Ari Punkkinen, Pohjois-Suomen aluejohtaja, Elisa Oyj, p. 0504042204, etunimi.sukunimi@elisa.fi

TNS Gallupin 27.4.-14.5.2012 välisenä aikana toteuttamaan kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1047 15-64-vuotiasta miestä ja naista alueellisen väestörakenteen mukaan. Erillinen alueellinen aineisto oli noin 200 vastaajaa/alue.


Keskeisiä tutkimustuloksia

Kännykkä ja myyjä pitää nähdä

- Joensuulaisista 64 % perustelee myymälässä asiointia sillä, että he haluavat nähdä, miltä laitteet, mallit ja värivaihtoehdot näyttävät todellisuudessa; 53 % arvostaa kasvokkain tapahtuvaa palvelua

- Miehistä kokeilumahdollisuutta arvostaa 57 %, naisista 48 %

- Joensuulaisista 68 % haluaa ostaa mobiililaitteensa fyysisestä myymälästä, kaikista suomalaisista 67 %.

- Joensuulaisista 12 % haluaa ostaa mobiililaitteensa verkkokaupasta.

- Muiden kodin teknisten laitteiden ja palveluiden kuten laajakaistaliittymän sekä tv-palveluiden ja turvapalveluiden perässä menee myymälään 64 % Joensuun asukkaista, kun taas verkkokaupasta nämä ostaisi 19 %

Myyjältä odotetaan asiantuntemusta - erityisesti naiset kaipaavat tarpeiden kartoitusta

- Joensuulaisista 87 % kaipaa myyjän asiantuntemusta ja teknistä osaamista.

- 73 % joensuulaisnaisista haluaa myyjän olevan aktiivinen asiakkaan tarpeiden kartoittamisessa, miehistä näin toivoo 57 %.

- Joensuulaisnaisista 56 % haluaa opastusta, joensuulaismiehistä sitä toivoo 47 %

- 24 % joensuulaisnaisista ottaa ystävän tai sukulaisen kännykkäostoksille mukaan, miehistä 9 %.

 

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs