Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Eezy haastaa helppoudellaan perinteisen yrittäjyyden

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Eezy haastaa helppoudellaan perinteisen yrittäjyyden

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2013 klo 09:45
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Eezy on innovatiivinen palvelu, jonka avulla voi toimia yrittäjämäisesti perustamatta omaa yritystä. Se on kerännyt 5 vuodessa jo yli 8200 käyttäjää. Mistä on kysymys sitä kysyimme Eezyn toiselta perustajalta Titta Teittiseltä.

Miten Eezy toimii?
Eezy mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan ilman omaa yritystä. Eezyn kautta toimivilla henkilöillä ei ole yrittäjän velvollisuuksia eikä paperitöitä, joten he voivat keskittyä omaan työhönsä.  

Mille aloille Eezy sopii, mitkä ovat suurimpia käyttäjäryhmiä?
Eezy sopii sellaisille aloille, joilla myydään lähinnä omaa työtä ja osaamista. Käyttäjiä on lähes kaikilta aloilta, suurimpia ammattiryhmiä ovat konsultit, kouluttajat sekä IT-alan ammattilaiset. Mukana on suuri määrä myös rakentamisen ja remontoinnin ammattilaisia, siivoojia ja kodinhoitajia. Myös luovien alojen ammattilaiset ovat löytäneet palvelun, käyttäjänä onkin suuri määrä valokuvaajia, graafikoita, kääntäjiä, esiintyviä taiteilijoita jne.

Mitkä ovat Eezyn edut omaan yritykseen verrattuna?
Omassa yrityksessä on monenlaisia yrittäjän velvollisuuksia ja paperitöitä, vaikka antaisikin kirjanpidon tilitoimiston tehtäväksi. Eezyn kautta toimiessa riittää, että hoitaa oman työnsä, me hoidamme kaikki paperityöt, myös laskutuksen. Eezyn kautta toimiva ei ole kirjanpitovelvollinen,  eikä hänen tarvitse tehdä yrittäjän veroilmoitusta.  

Paljonko Eezyn käyttö maksaa?
Palvelun käyttöönotto on maksutonta, eikä meillä ole muitakaan kiinteitä maksuja. Ainoastaan palvelun käytöstä veloitetaan. Perimme palvelumaksun vasta silloin, kun käyttäjä nostaa itselleen palkkaa. Palvelumaksu on 3-7 % arvonlisäverottomasta laskutussummasta. Useissa tapauksissa Eezy on edullisempi vaihtoehto kuin oma yritys.

Kerrotte sivuillanne, että Eezy madaltaa yrittäjäksi ryhtymisen kynnystä
Oman yrityksen perustaminen ei nykyisin ole vaikeaa, sehän onnistuu helposti netissäkin. Monelle yrittäjyydestä kiinnostuneelle muodostavat kuitenkin yrittäjän velvollisuudet ja riskit liian korkean kynnyksen. Eezyn kautta voi lähteä toimimaan todella helposti ja riskittömästi, rekisteröityminen palvelun käyttäjäksi riittää. Se on maksutonta, eikä velvoita mihinkään. Ja vaikka aloittaakin toiminnan Eezyn kautta, voi milloin tahansa perustaa sen oman yrityksen. Se on huomattavasti riskittömämpää, kun on jo saanut kokemusta ja asiakkaita.

Voiko työtön henkilö työllistyä Eezyn avulla?
Vaikka avoimia työpaikkoja onkin vähän, se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Suomesta löytyisi tekemätöntä työtä. Työ saattaa kuitenkin olla luonteeltaan sellaista, jota ei haluta tai voida teettää työsuhteessa. Työ voi esimerkiksi olla lyhytaikaista tai satunnaista, jolloin työnantajan velvollisuudet sekä palkanmaksun paperisota koetaan turhan monimutkaisena. Pienyrittäjä saattaa vältellä työllistämistä, koska se koetaan paperisodan lisäksi myös riskinä.
Eezy on ratkaisu tähän kohtaamisongelmaan. Henkilö voi myydä työtään Eezyn kautta, jolloin toimeksiantaja voi maksaa työn helposti yhdellä laskulla. Eezy hoitaa kaikki työnantajan velvollisuudet ja palkanmaksun paperisodan. Näiden työllistämisen esteiden poistuminen onkin mahdollistanut työllistymisen jo sadoille työttömille.

Tuleeko käyttäjiksi myös yrittäjiä?
Kyllä, arviolta 10-15 % uusista käyttäjistä on aikaisemmin toiminut yrittäjänä.  Usein Eezyyn vaihtamisen syynä on se, että oman yrityksen velvollisuudet ja paperityöt ovat muodostuneet liian työläiksi. Moni kaipaa myös lisää vapaa-aikaa, yrittäjän velvollisuuksia hoidetaan iltaisin tai viikonloppuisin.  
Laskujen maksuajat ovat pidentyneet, tämä on ajanut monet pienyrittäjät ahtaalle. Eezyllä on Express palvelu, jonka avulla voi saada rahat laskusta tililleen jo laskutuspäivänä. Tämä onkin helpottanut monen tilannetta. Eezyssä saa käyttöönsä myös muita hyödyllisiä palveluita, kuten maksuttoman 1 miljoonan euron vastuuvakuutuksen sekä helpon verkkolaskutusmahdollisuuden.

Miksi Eezy perustettiin?
Eezy perustettiin vuonna 2008. Lähtökohtana oli helpottaa omaan työhön ja osaamiseen perustuvaa yrittäjämäistä toimintaa. Silloin ihmettelimme, miksi itsensä työllistävällä henkilöllä on edessään aivan samat velvollisuudet, kuin vaikkapa 20 henkilön yritystä pyörittävällä. Tilannehan on edelleenkin sama, vaikka poliitikot sekä virkamiehet jatkuvasti tiedottavat, että yrittäjyyttä helpotetaan. Edistystä ei ole tapahtunut, joten Eezyllä on edelleenkin tarvetta.
Myös työn tekemisen muodot ovat muuttumassa. Työtä tehdään yhä useammin projektiluontoisesti sekä useille eri toimeksiantajille. Useat näin työskentelevät eivät kuitenkaan halua ryhtyä yrittäjiksi kaikkine velvollisuuksineen. Tällöin Eezy on toimeksiantajalle sekä työnsuorittajalle helppo mahdollisuus hoitaa palkanmaksu.

 

Yheteydenotot: http://bit.ly/15iIwCO

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs