Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » EduLAB tarjoaa opettajille työkaluja koulutuksen digitalisaatioon

Oulun ammattikorkeakoulu

EduLAB tarjoaa opettajille työkaluja koulutuksen digitalisaatioon

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2016 klo 12:31
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) EduLAB on käytännönläheinen täydennyskoulutus eri alojen ja koulutusasteiden opettajille. 29.8.–16.12. järjestettäviin EduLAB-opintoihin voi hakeutua Oamkin avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Haku on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 5.8. saakka.

Digitalisaation myötä perinteinen opettajuus on murroksessa. Perusopetuksen opetussuunnitelmamuutos tuo kaikille koulutusasteille lisää tietotekniikkaa ja ohjelmointitaitoja. Opetushallitus on myös uudistanut ammatillisten perustutkintojen lähtökohdat, ja esimerkiksi osaamisperustaisuus ja yrittäjyys nousevat vahvemmin esille. Korkeakouluopetuksessa edellä mainittujen lisäksi opettajan työnkuvaa muuttavat työelämälähtöisyys, kansainvälistyminen ja digitaalisuuden mahdollistama monimuoto-opetus.

– EduLAB on hyvin työelämälähtöinen tapa oppia ja opettaa. Se kannustaa niin opettajia kuin opiskelijoita pois perinteisen oppimisen kulttuurista sekä innostaa tekemään ja luomaan uutta. Opettajat oppivat ohjaamaan opiskelijatiimejä kokonaisvaltaisesti, ei vain oman substanssiosaamisen osalta, lehtori ja LAB Master Janne Länsitie kertoo.

EduLAB on kansainvälinen koulutuskokonaisuus, joka keskittyy koulutusinnovaatioihin ja -teknologiaan tukien niiden liiketoiminnan kehittämistä. Monialaiset ja kansainväliset tiimit koostuvat eri alojen kokeneista ammattilaisista sekä Oulun korkeakoulujen ja partnerikorkeakoulujen opiskelijoista.

Tiimit kehittävät uusia palveluita ja tuotteita eri toimialojen todellisiin ongelmiin. Tämän kevään aikana tiimit ovat kehittäneet kansainvälisille markkinoille useita uusia tuotekonsepteja, kuten pelin ohjelmoinnin perusteisiin, oppimisen seurantasovelluksen, terapiatyön ammattisovelluksen sekä videosisältöjen tekstityspalvelun. Palveluita on kehitetty yhdessä käyttäjäryhmien ja asiakkaiden kanssa.

EduLABin opinnot järjestetään englanniksi. Koulutusmallin kulmakiviä ovat muun muassa työelämälähtöisyys, luova ongelmanratkaisu, tekemällä oppiminen ja laaja-alainen osaaminen. Eri alojen opettajat ja ammattilaiset voivat hakea EduLABiin Oamkin avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Lisätietoa koulutuksesta saa osoitteesta oamklabs.fi/ouluedulab.

Lisätietoja:

Lehtori, LAB Master Janne Länsitie, 050 372 1903, janne.lansitie@oamk.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs