Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Demariopiskelijat: Älä leimaa yrittäjää!

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Demariopiskelijat: Älä leimaa yrittäjää!

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2012 klo 12:10
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

KANNANOTTO 19.3.2012

Viime viikkojen keskustelu valtionyhtiöiden johdon palkkauksesta koskee vain ahnetta sikariporrasta. Julkisuudessa johdon käsittämättömät sitouttamis-, allekirjoitus- ja erottamispalkkiot on leimattu koskemaan elinkeinoelämää. Koko elinkeinoelämää palkkioiden salailu ja hyvä veli -verkostot eivät kuitenkaan koske.

"Suomi on täynnä yrittäjiä, jotka tekevät kovaa ja rehellistä työtä omissa yrityksissään", muistuttaa Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry:n puheenjohtaja Sarita Niemi.

"Pien- ja keskisuurten yhtiöiden omistajat ja yrittäjät palvelualoilta vientiteollisuuteen työllistävät niin itsensä kuin sadat tuhannet työntekijätkin", Niemi jatkaa.

Demariopiskelijat vaatii kaikkia julkista keskustelua käyviä tekemään eron korruptoituneiden johtajien ja ahkerien yrittäjien välille. Ylisuuria kannustinpalkkioita nostavat ahneet johtajat eivät kuulu suomalaiseen arvomaailmaan, rehellistä työtä tekevät ja suomalaisia työllistävät yrittäjät puolestaan ovat olennainen osa sosialidemokraattista yhteiskuntaamme.

Sosialidemokratia varmistaa yrittäjyydelle hyvät edellytykset. Riittävät turvaverkot, erilaiset naisyrittäjä- ja investointituet sekä julkisen koulutusjärjestelmän tuottama osaava työvoima ovat tehneet suomalaisesta yritysmaailmasta menestyksekkään. Näitä yrittäjyyden edellytyksiä tulee parantaa edelleen - Suomen menestys on rakennettu hyvinvointia tuottavien yrittäjien ja kovaa työtä painavien duunareiden varaan.

Järjettömät sitouttamispalkkiot luovat Suomeen epätervettä yrityskulttuuria. Kannustinpalkkoita nostavat johtajat eivät ole sitoutuneet pitkäjänteiseen yritystensä kehittämiseen. Heidän korruptionsa varjoon jäävät ne yritysjohtajat, jotka ovat sitoutuneet yritystensä kehittämiseen mielessään myös muut intressit, kuin rahan kääriminen omaan taskuunsa. Näitä pitkäjänteiseen työhön sitoutuneita johtajia ja yrittäjiä tarvitaan Suomeen lisää.

"Kermat päältä kuorivien yritysjohtajien suuret bonukset eivät ole luoneet eivätkä tule luomaan Suomeen hyvinvointia. Ei leimata pienten ja keskisuurten yritysten omistajia heidän vuokseen", Niemi muistuttaa.

Lisätiedot: Sarita Niemi, puheenjohtaja, Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry, 045-112 929

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry. http://www.sonk.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs