Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Dekkarihahmo Maria Kallio ilmestyy RAY:n raha-automaatteihin

Raha-automaattiyhdistys

Dekkarihahmo Maria Kallio ilmestyy RAY:n raha-automaatteihin

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2016 klo 15:30
Julkaisija: Raha-automaattiyhdistys

Leena Lehtolaisen romaaneista tuttu Maria Kallio -hahmo seikkailee maaliskuun alusta alkaen myös RAY:n peleissä: luvassa on neljän rahapelin sarja vielä tämän vuoden aikana.

Kirjailija Leena Lehtolaisen luoma, koko kansan tuntema Maria Kallio -dekkarihahmo nähdään jatkossa Raha-automaattiyhdistyksen rahapelien sarjassa. Maaliskuun alussa julkistetaan RAY:n omissa pelisaleissa pelattava Maria Kallio ja Korpikätkö -niminen peli, ja myöhemmin tänä vuonna Maria Kallio saa omat pelinsä myös RAY:n pelipisteisiin, nettiin ja mobiililaitteisiin.

Jokaisella pelillä on oma juonensa; nettiin ja mobiililaitteisiin tulevat pelit ovat toteutukseltaan tarinallisempia, kun taas peliautomaateissa juonen osuus on pienempi. Myös toiminnallisuudet vaihtelevat päätelaitteen mukaan.

Maria Kallio -pelit on suunnitellut ja toteuttanut RAY:n oma pelistudio, ja myös Lehtolainen on vaikuttanut pelien lopulliseen muotoon. Tärkeässä roolissa peleissä on myös äänimaailma, jonka on suunnitellut lukuisiin menestyspeleihin äänet luonut Ari Pulkkinen.

– Lähtökohtana peleissä on ollut Maria Kallio -kirjojen maailma ja tietysti päähenkilön hahmo. Dekkaritunnelma on otollinen viitekehys pelille, vaikka pelissä tarinankerronta onkin toki hyvin yksinkertaista verrattuna romaaniin, kertoo RAY:n Pelistudiosta vastaava Eero Pöyry.

Kirjallisten konseptien laajentuminen elokuviksi ja tv-sarjoiksi on jo tuttu ilmiö, mutta rahapelit ovat Leena Lehtolaiselle kokonaan uusi aluevaltaus.

–Idea Maria Kallion viemisestä rahapelien sankarittareksi tuntui aika jännittävältä, mutta lopputulos on mielestäni oikein onnistunut.  Olen myös tosi iloinen siitä, että suomalaiset pelit halutaan toteuttaa suomalaisilla teemoilla, Lehtolainen sanoo.

Oman studion tekemät pelit kaikkein suosituimpia

RAY:n rahapeleistä selvästi suosituimpia ovat oman pelistudion luomat, suomalaisille pelaajille suunnitellut pelit. RAY pyrkii yhä voimakkaammin tekemään myös yhteistyötä suomalaisen pelialan ja peliyritysten kanssa.

– Suomessa on todella vahva pelialan osaaminen, ja RAY tahtoo olla mukana vahvistamassa ja yhdistämässä kotimaisten pelitoimijoiden joukkoa. Toki itsekin hyödymme tästä osaamisesta tavattomasti, onhan meillä itsellämmekin omalla studiolla yli 50 taitavaa pelikehittäjää, sanoo Pöyry.

Vuonna 2016 RAY jakaa avustuksina sosiaali- ja terveysalan järjestöille yhteensä 315,3 miljoonaa euroa. Lisäksi RAY osoittaa Valtiokonttorin käyttöön noin sata miljoonaa euroa vuodessa sotiemme veteraanien hoitoon ja kuntoutukseen. Maria Kallio -peleillä tavoitellaan sosiaali- ja terveysjärjestöille sekä sotiemme veteraaneille 25 miljoonan euron avustuspottia vuoden 2016 aikana.

Tuotetiedot:
Maria Kallio ja Korpikätkö -pelin päävoitto on pelisaleissa 10 000 euroa ja enimmäispanos kaksi euroa. Pelin keskimääräinen palautusprosentti on 92,8. Pelissä on on myös vapaapelit.

Lisätiedot:
Pelistudiopäällikkö Eero Pöyry, eero.poyry@ray.fi, p. 040 820 1534

RAY tarjoaa jännitystä, viihdettä ja peli-iloa vastuullisesti. Peleistä kertyy joka päivä yli miljoona euroa hyvinvoinnin edistämiseen. RAY – hyvän tahdon pelejä.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs