Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Cramo vauhdittaa Siirtokelpoiset tilat -liiketoimintansa kasvua uudella Cramo Adapteo -alabrändillä

Cramo

Cramo vauhdittaa Siirtokelpoiset tilat -liiketoimintansa kasvua uudella Cramo Adapteo -alabrändillä

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2014 klo 10:15
Julkaisija: Cramo

Cramo Oyj    Lehdistötiedote 5.3.2014, klo 10.00

 

Cramo vauhdittaa Siirtokelpoiset tilat -liiketoimintansa kasvua uudella Cramo Adapteo -alabrändillä

 

Siirtokelpoiset tilat ovat Euroopan toiseksi suurimmalle kone- ja laitevuokrausyritys Cramolle yksi merkittävimmistä kasvualueista. Osana tilaliiketoimintansa kasvustrategiaa Cramo ottaa tilayksikölleen käyttöön uuden markkinointinimen, Cramo Adapteo.

 

Cramon siirtokelpoisten tilojen kysyntä Pohjoismaissa ja Baltiassa on viime vuosina lisääntynyt voimakkaasti perinteisen rakennussektorin ulkopuolella, erityisesti julkisella sektorilla. Cramo on Pohjois-Euroopan markkinajohtaja siirtokelpoisissa tiloissa ja sen kalustoon kuuluu jo 15 300 siirtokelpoista tilaa.

 

Siirtokelpoisia tiloja hyödynnetään muun muassa väliaikaisina toimistoina, kouluina ja terveydenhuollon tiloina, kun tarvitaan lisätilaa tai remontin aikana. Siirtokelpoiset tilat soveltuvat erinomaisesti myös päiväkotikäyttöön, kun tarvitaan nopeasti lisätilaa päiväkoti-ikäisten määrän vaihdellessa tai jos nykyisessä rakennuksessa havaitaan akuutteja ongelmia, kuten hometta.

 

”Cramo yhdistyy ihmisten mielissä ennen kaikkea rakennusteollisuuteen, mutta siirtokelpoisten tilojemme asiakkaat ovat yhä enenevissä määrin julkisella sektorilla ja kiinteistöalalla. Cramo Adapteo -brändillä haluamme lisätä entisestään yrityksemme tunnettuutta kiinteistöalalla ja julkisella sektorilla”, Cramo Adapteon liiketoiminnan johtaja Petri Moksén perustelee.

 

Uusi Adapteo-nimi tulee latinan kielen sanoista AD (to, towards eli kohti) ja APTO (adjust, adapt, prepare eli mukautua). Nimellä halutaan viestiä, että Cramon siirtokelpoiset tilat mukautuvat käyttäjänsä tarpeisiin.

 

”Siirtokelpoisten tilojen suosiota selittää se, että ne sopeutuvat asiakkaan tarpeisiin. Aloittaa voi vaikka 30 neliömetrillä, ja sen jälkeen laajentamisessa vain taivas on kattona. Eri laskelmien mukaan kiinteistönomistajien kannattaa kustannussyistä pitää noin 6–10 prosenttia tiloistaan siirtokelpoisina. Suomessa kaikista tiloista siirtokelpoisia on hyvin pieni osa, joten meillä on vielä paljon kasvunvaraa”, Cramo Adapteon Suomen johtaja Juha Antola kertoo.

 

Tilat suunnitellaan pohjoisiin olosuhteisiin

 

Cramo Adapteo -nimi otetaan käyttöön Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Samalla on tarkoitus lisätä entisestään eri maiden välistä yhteistyötä.

 

”Aiomme jatkossa liikutella kalustoa yhä enemmän yli maiden rajojen, sillä kalustomme on entistä yhteneväisempää eri maissa. Teemme myös myyntityötä ja tuotekehitystä aiempaa enemmän yhdessä”, Moksén kertoo.

 

Merkittävimmäksi Cramo Adapteon kilpailueduksi Moksén näkee yhteistyön lisäksi vahvan paikallisotteen.

 

”Useista kilpailijoistamme poiketen uudet tilamme on suunniteltu Pohjoismaissa ja pohjoisiin olosuhteisiin. Ne täyttävät kaikki rakennusmääräykset ja -vaatimukset muun muassa ilmanvaihdon, energiatehokkuuden ja rakennustavan suhteen. Tämän vuoden aikana esittelemme myös uuden siirtokelpoisen tilan, joka on markkinoiden energiatehokkain ja ympäristöystävällisin”, Antola sanoo.

 

”Vuonna 2013 rakennusalan ulkopuolelle sijoittuvan tilavuokrauksen osuus Cramo-konsernin liikevaihdosta oli jo 12,3 prosenttia. Kuluvan vuoden aikana haemme kasvua Pohjois-Euroopan lisäksi myös ottamalla jalansijaa Puolan ja Saksan markkinoilta”, Moksén visioi.

 

Cramo Adapteo työllistää yli 100 henkilöä, joista Suomessa työskentelee 36 henkilöä. Cramo Adapteon siirtokelpoisia tiloja hyödynnetään sadoissa kohteissa Suomen kunnissa ja kaupungeissa ja useissa yrityksissä.


 

Lisätietoja:

Cramo Oyj

Petri Moksén, Cramo Adapteo -liiketoiminnan johtaja

Puh: +358 50 534 7257

sähköposti: petri.moksen@cramoadapteo.com

 

Juha Antola, Johtaja, Cramo Adapteo, Suomi

Puh: +358 40 744 6490

sähköposti: juha.antola@cramoadapteo.com

 

Jakelu

NASDAQ OMX Helsinki Oy

Keskeiset tiedotusvälineet

www.cramo.com

Liitetiedostot

Cramo Adapteo on osa Euroopan toiseksi suurinta kone- ja laitevuokrausyritys Cramoa, joka vuokraa koneiden ja laitteiden lisäksi siirtokelpoisia tiloja sekä tarjoaa rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Cramolla on toimintaa 15 maassa, ja sillä on 360 toimipistettä. Yritys työllistää 2 400 henkilöä. Cramon liikevaihto vuonna 2013 oli 660 miljoonaa euroa. Emoyhtiö Cramo Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

 

www.cramoadapteo.fi

www.cramo.fi

www.cramo.com

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs