Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Cramo menestyi Henkilöstöteko 2012 -kilpailussa

Cramo

Cramo menestyi Henkilöstöteko 2012 -kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2013 klo 09:47
Julkaisija: Cramo

Cramo menestyi Henkilöstöteko 2012 -kilpailussa

 

Cramo-konsernin henkilökunta sisäisti yhtiön uuden strategian ja arvot pelaamalla Cramopol-lautapeliä. Tuomaristo kehui pelin aktivoivan ja innostavan henkilöstöä miettimään työtapojaan ja ottamaan kantaa.

 

Pelaaminen on helppo ja hauska tapa oppia uutta – myös työelämässä. Tämä on oivallettu kone- ja laitevuokraamo Cramolla. Konsernin uusi strategia ja arvot jalkautettiin koko henkilökunnalle pelaamalla Cramopol-lautapeliä. Cramo palkittiin Cramopol-pelipäivistä kunniamaininnalla HENRY ry:n järjestämässä Henkilöstöteko 2012 -kilpailussa viime viikolla. Kilpailu kannustaa organisaatioita kehittämään työyhteisöä ja hyvinvointia työpaikoilla.

– Cramopol on yksinkertainen lautapeli, jonka sisältö kehitettiin omin voimin. Pelissä edetään tavallisen lautapelin tapaan. Peliruuduissa tulee esiin yhtiön operatiiviseen toimintaan liittyviä tilanteita ja kysymyksiä, joihin pelaajat pyrkivät joukkueena löytämään yksimielisen ratkaisun annetuista vaihtoehdoista. Osassa peliruutuja keksitään aloitteita Cramon liiketoiminnan kehittämiseksi. Konsernin johtoryhmä käytti 15 erilaisen pelitilanteen suunnitteluun puolitoista päivää. Yksi pelitilanne voi olla esimerkiksi sellainen, että asiakas palauttaa vuokraamansa koneen rikkinäisenä, ja joukkueen pitää päättää, mikä on oikea tapa toimia tällaisessa tilanteessa Cramolla, kertoo Cramon talous- ja rahoitusjohtaja Martti Ala-Härkönen.

Cramopol-peliä pelasi vuosina 2011–2012 noin 2 300 cramolaista konsernin eri maista. Henkilöstö on antanut pelistä erittäin positiivista palautetta. Esimerkiksi Suomessa pelin kautta kerättiin 560 uutta aloitetta. Pelin suunnittelu alkoi alkuvuodesta 2010, kun konserni oli haastavassa taloustilanteessa ja samaan aikaan oltiin valmistelemassa uutta strategiaa.

– Cramopol-lautapelin hyödyntäminen löi lopullisesti itsensä lävitse keväällä 2010, kun konserni julkisti uuden strategiansa. Henkilöstön kehittäminen on yksi konsernin strategisista painopistealueista, ja Cramopol-peli päätettiin ottaa avuksi konsernin uuden strategian, arvojen ja yhteisten toimintatapojen jalkauttamisessa ja ketterän toimintakulttuurin luomisessa. Nykyisin peli kuuluu myös konsernin perehdytysohjelmaan, Ala-Härkönen jatkaa.

Kolmattatoista kertaa järjestetyn Henkilöstöteko-kilpailun tuomaristo totesi, että Cramopol-hankkeessa on tunnistettu konsernille sopiva tapa jalkauttaa uutta missiota, visiota, arvoja ja strategiaa. Konsernin johtoa kehuttiin sitoutumisesta hankkeeseen, sen osallistuessa pelin sisällön valmisteluun. Pelin todettiin myös aktivoivan ja innostavan  henkilöstöä.

– Hankkeen tulokset ovat erinomaiset. Pelin avulla on luotu yhteistä ymmärrystä toimintatavoista, arvoista ja tärkeistä periaatteista. Se on luonut yhteishenkeä ja vahvistanut sisäistä kommunikaatiota. Pelin lomassa syntyneiden aloitteiden kautta henkilöstö pääsi vaikuttamaan ja kehittämään liiketoimintaa, totesi tuomariston puheenjohtaja Anni Vepsäläinen perusteluissaan.

 

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja kuvat:

 

Cramo Oyj

Martti Ala-Härkönen

GSM: 010-6611270, sähköposti: martti.ala-harkonen@cramo.com

 

OS/G Viestintä

Mari Kuusinen

p. 040 196437, sähköposti: mari.kuusinen@osg.fi

Liitetiedostot

Cramo Oyj on palveluyritys, joka tarjoaa kone- ja laitevuokrauspalveluja sekä vuokraa siirtokelpoisia tiloja. Kone- ja laitevuokraus koostuu rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokrauksesta ja vuokraukseen liittyvistä palveluista. Cramo on alansa johtavia palveluntarjoajia Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Cramolla on toimintaa 14 maassa noin 400 toimipisteessä ja henkilöstöä noin 2 600. Vuoden 2012 liikevaihto oli 680 miljoonaa euroa. Cramon osake on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

Lisätietoja: www.cramo.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs