Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Centria-ammattikorkeakoulun YT-neuvottelut päätökseen

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulun YT-neuvottelut päätökseen

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2014 klo 08:56
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulussa on käyty yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut, jotka todettiin päättyneeksi ma 22.9.2014. Neuvottelujen taustalla ovat opetus- ja kulttuuriministeriön tekemät aloituspaikkaleikkaukset, ammattikorkeakoulutoimintaan liittyvät säästövelvoitteet ja uuteen rahoitusjärjestelmään siirtyminen vuoden 2014 alusta alkaen. Näissä ja aiemmin päättyneissä neuvotteluissa on ollut henkilöstövaikutuksia. Ammattikorkeakoulun henkilöstömäärä oli 31.12.2011 yhteensä 311 (opettajia 141 ja hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöä 170), josta päättyneiden yhteistoimintaneuvottelujen ja ammattikorkeakoulun omien toiminnallisten ratkaisujen sekä t&k-toiminnan muutosten perusteella on toteutunut yhteensä 75 henkilötyövuoden vähennys (opettajista 23 ja hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöstä 52).

 

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan kohdentuu syksylle 2014 ja keväälle 2015 henkilöstövaikutuksia riippuen siitä, miten ja missä vaiheessa uusia hankkeita käynnistyy. Mahdollisesti 14 määräaikaisen työntekijän työsuhde ei jatku ja 24 henkilöön kohdentuu lomautusuhka. Myös johtoon sekä hallinto- ja tukipalvelun henkilöstöön kohdistuu kahden viikon lomautusuhka vuodelle 2015.

 

Henkilöstövaikutuksia tuo myös opettajien työaikasuunnitelman ja työajan seurannan ohjeen päivittäminen. Nämä muutokset kohdentuvat ensisijassa työtehtävien jakamiseen ja sovittavien toimenkuvien uudelleen järjestelyihin.

 

Yhteistoimintalain mukaisissa neuvotteluissa sovittiin jatkettavan selvityksiä eläköitymisen vaikutuksista ja mahdollisuuksista henkilöstövaikutusten hoitamisesta luonnollisen poistuman avulla. Samalla on käynnistetty selvitys mahdollisuudesta toiminnan tehostamiseen ulkopuolisissa palveluissa ja maksullisen palvelutoiminnan uudelleen järjestelyillä. Toimintaympäristöön liittyvinä asioina selvitetään vuokratilojen käyttö ja tiivistetään toimintoja yhteisiin toimitiloihin mahdollisuuksien mukaan. ICT-infran ja -järjestelmien uudistaminen on käynnistetty. Tähän tarvitaan investointeja, mutta toisaalta uudistus tuo tulevina vuosina säästöjä ostopalveluissa.

 

Yhteenvetona voidaan todeta, että elo-syyskuussa 2014 käydyille neuvotteluille alkuperäinen työnantajan esittämä säästötavoite oli 1,1 M€ ja rahoituksen kokonaismuutos vuodesta 2014 vuoteen 2015 on 2,3 M€. Edellä kuvatuilla toimenpiteillä ja ministeriön 18.9.2014 toimittamilla uudistetuilla perusrahoituksen arvioinneilla alkuperäinen säästötavoite saadaan pääosin kurottua umpeen. Vuodesta 2015 tulee kuitenkin aikaisemmin arvioitu haastavampi talouden näkökulmasta. Vuoden 2014 talouden seurannan perusteella kuluva vuosi näyttäisi toteutuvan aiemmin päättyneissä yhteistoimintalain mukaisissa neuvotteluissa arvioitujen linjausten mukaisesti. Todennäköinen tilikauden tulos kuluvalta vuodelta 2014 on 400 – 500 t€. Centria-ammattikorkeakoulu Oy:n vakavaraisuus ja maksuvalmius on hyvällä tasolla.

 

Lisätietoja:

Pekka Hulkko

toimitusjohtaja, rehtori

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu Oy

pekka.hulkko@centria.fi, 044 7250047

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria-ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   16
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             517
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs