Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Bioanalyytikoista ja röntgenhoitajista pula Pohjois-Suomessa

Oulun ammattikorkeakoulu

Bioanalyytikoista ja röntgenhoitajista pula Pohjois-Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2014 klo 08:30
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) kouluttaa ainoana Pohjois-Suomessa bioanalyytikoita ja röntgenhoitajia. Koulutukselle on tarvetta, sillä Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen tekemän selvityksen (2012) mukaan Pohjois-Suomessa on pula ammattitaitoisista bioanalyytikoista ja röntgenhoitajista. Ammattikuntien eläköityminen pahentaa tilannetta jatkossa.

Pääosa Oamkin koulutukseen hakeutuvista opiskelijoista on Oulun seudulta, minkä takia valmistuvien tasainen sijoittuminen koko Pohjois-Suomen alueelle on vähäistä. Etelä-Suomen avoimet työpaikat osaltaan houkuttelevat vastavalmistuneita siirtymään sinne.

Tänä lukuvuonna Oamkin, Centria-, Kajaanin ja Lapin ammattikorkeakoulujen sekä alueiden työelämän edustajista koostuva koulutuksen suunnittelutyöryhmä pyrkii tarjoamaan alan opiskelijoille harjoittelupaikkoja paikkakunnilta, joilla on pulaa työntekijöistä. Sen lisäksi he tukevat tarvittaessa opiskelijoita tarjoamalla ohjausta ja apua esimerkiksi harjoitteluaikaisen asunnon hakuun. Tavoitteena on myös tehdä bioanalyytikoiden ja röntgenhoitajien ammattia nuorille tutummaksi.

Bioanalyytikot työskentelevät laboratoriohoitajina terveysasemien ja sairaaloiden laboratorioissa, biolääketieteellisissä tutkimus- ja tuotantolaitoksissa sekä ympäristöterveydenhuollon laboratorioissa. Bioanalyytikkoja sijoittuu myös terveydenhuolto- ja laboratorioalan kaupallisiin yrityksiin. Suurin osa röntgenhoitajista työskentelee säteilyn lääketieteellisenä käyttäjänä sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja yksityisessä terveydenhuollossa. Lisäksi röntgenhoitajia toimii laitevalmistajien, teollisuuden ja ympäristöterveydenhuollon palveluksessa.

Seuraava kerran Oamkissa järjestettäviin bioanalyytikko- ja röntgenhoitajakoulutuksiin voi hakea kevään 2014 yhteishaussa 3.3.–1.4. Lisätietoa koulutuksista saa osoitteesta oamk.fi/opiskelemaan.

Lisätietoja koulutuksista:

bioanalyytikkokoulutuksen koulutusohjelmavastaava Outi Mäkitalo, 050 565 1313, outi.makitalo@oamk.fi ja röntgenhoitajakoulutuksen koulutusohjelmavastaava Anneli Holmström, 050 542 3560, anneli.holmstrom@oamk.fi

Lisätietoja bioanalyytikon ja laboratoriohoitajan ammateista:

Osastonhoitaja Kirsti Kangas, 040 749 5327, kirsti.kangas@kpshp.fi, Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä, NordLab Kokkola

Aluelaboratorion johtaja Martti Larikka, martti.larikka@lpshp.fi ja ylikemisti Jaana Ikonen-Toivanen,
jaana.toivanen@lpshp.fi, NordLab Kemin aluelaboratorio

Lisätietoja röntgenhoitajan ammatista:

Osastonhoitaja Ritva Vasala, ritva.vasala@kainuu.fi, Kainuun keskussairaala

Osastonhoitaja Marja Lääkkölä, marja.laakkola@kpshp.fi, Keski-Pohjanmaan keskussairaala

Osastonhoitaja Maarit Törmikoski, maarit.tormikoski@lshp.fi, Lapin keskussairaala

Röntgenhoitaja Auli Ahonen, auli.ahonen@lpshp.fi, Länsi-Pohjan keskussairaala

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 8 000 opiskelijaa ja 750 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs