Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Asta Rakentaja 2015 - TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden mittava työelämäprojekti

Tampereen ammattikorkeakoulu

Asta Rakentaja 2015 - TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden mittava työelämäprojekti

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2015 klo 09:00
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Pirkanmaan suurin rakentamisen messutapahtuma on vuoden mittavin työelämäprojekti keväällä valmistuville rakennusinsinööreille. Tampereen ammattikorkeakoulun rakennustekniikan opiskelijoiden yhdistys Puusuutarit ry vastaa messujärjestelyistä yhteistyössä Tampereen Messut Oy:n kanssa. Asta Rakentaja 2015 -messut pidetään 13.–15.2.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Asenteella ja mestari–kisälli-periaatteella

Rakennustekniikan opiskelijoille messut on vuoden tärkein opintoprojekti, jossa tehdään tiivistä yhteistyötä yritysten ja elinkeinoelämän kanssa. Opiskelijat saavat messuprojektista työkokemuksen lisäksi opintopisteitä työtehtävien vaativuuden mukaan.

- Aloitamme messuprojektin kolmannen opiskeluvuoden aikana, kun seuraamme meitä ylemmän vuosikurssin messuvalmisteluja. Tehtäviä on laidasta laitaan, hankimme esimerkiksi yhteistyökumppaneita soittelemalla alan firmoihin. Saamme samalla tulevaisuutta varten tärkeitä kontakteja yrityksiin. Porukallamme on hyvä asenne, kaikki ovat valmiita tekemään parhaansa. Tämä on totista tekemistä, mutta teemme tätä pilke silmäkulmassa, Puusuutarien puheenjohtajana tänä vuonna toimiva talonrakennustekniikan opiskelija Toni Vuorinen iloitsee.

Tuotetalo – messujen vetonaula

Puusuutareiden rakentama TuoteTalo on vuosi toisensa jälkeen yksi Asta Rakentaja -messujen vetonauloista. TuoteTalossa pienrakentajat pääsevät tutustumaan aidossa ympäristössä talon erilaisiin rakenteisiin ja ratkaisuihin sekä terassi- ja piha-alueratkaisuihin.

- TuoteTaloon on tänä vuonna panostettu entistä enemmän, siksi sitä kannattaa tulla katsomaan. TuoteTalossa on esillä monipuolisesti pientalon erilaisia rakennusmateriaaleja, toteutustapoja sekä talon rakennustekniikkaa. TuoteTaloon on saatu useita uusia materiaalintoimittajia näyttämään uusimmat rakentamisen ratkaisut. Lisäksi jo aikaisemmilta vuosilta tutuilla yhteistyöyrityksillä on näytillä viimeisimmät päivitetyt tuotteet, joten kokeneemmallekin TuoteTalon vierailijalle on paljon nähtävää, Vuorinen kertoo.

Messulehti opiskelijavoimin

Puusuutarit ry on toimittanut ja koostanut myös Rakentaja 2015 -messulehden, joka ilmestyy Pirkanmaan alueella noin 140 000 kappaleen levikillä Aamulehden liitteenä sunnuntaina 8.2. Lehteen on kerätty artikkeleita rakennusalan ajankohtaisista asioista, rahoituksesta runkotöihin ja sisustukseen. Lisäksi lehti sisältää alan yritysten mainoksia ja yhteystietoja.

Messuilla ja messuyhteistyöllä on pitkät perinteet. Puusuutarit ry järjesti Rakentaja-näyttelyä Tampereella vuodesta 1968 vuoteen 2007 saakka. Asta Rakentaja -yhteistyötä Tampereen Messujen, Puusuutareiden ja TAMKin kesken on tehty vuodesta 2008 alkaen. 

Lisätietoa:
Toni Vuorinen,Puusuutarit ry, pj, p. 044 2113 5556, toni.vuorinen@eng.tamk.fi

www.asta.fi
www.puusuutarit.fi

Video TuoteTalon rakentamisesta. Kertojana Jussi Ala-Kokko, Puusuutarit ry, TuoteTalon hankintäpäällikkö

Valokuva: Puusuutarit ry TuoteTaloa rakentamassa

Valokuva ja video: Ilkka Isokangas, Puusuutarit ry, tiedotuspäällikkö

Liitetiedostot

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs