Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Arkeassa ollaan kiinteistöpalvelualan edelläkävijöitä

Arkea

Arkeassa ollaan kiinteistöpalvelualan edelläkävijöitä

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2016 klo 10:13
Julkaisija: Arkea

Arkea esitteli perjantaina 23.9. uusia robottejaan, jotka täydentävät yhtiön kiinteistöpalveluita. Siivous-, kiinteistönhoito- ja aulapalveluita kehitetään rohkeasti uuden teknologian avulla. Tavoitteena on tuottaa asiakkaalle parempia palveluita, parantaa työturvallisuutta ja lisätä kiinnostusta alaan työmarkkinoilla.

Siivous- ja kiinteistönhoitoalalla on raskaita ja riskialttiitakin toistuvia tehtäviä, joissa työparina voidaan hyödyntää robotteja ja uusinta tekniikkaa. Työskentely robotin työparina vaatii erityistä perehtyneisyyttä ja teknistä taitoa. Arkeassa uskotaan, että työn vaativuuden lisääntyminen sekä teknologiset avaukset lisäävät kiinnostusta kiinteistöpalvelualan työtä kohtaan.


Siivousrobotti jättää siivoojan kädet vapaaksi

Arkean siivouspalveluissa lanseerattiin ensimmäinen siivousrobotti TASKI IntelliBot. Robotti soveltuu parhaiten tiloihin, joissa on paljon puhdistettavaa kovaa lattiapinta-alaa. Robotin 17 sensoria kuvaavat koneelle 360 asteen näkymän, jonka ansiosta se pystyy toimimaan täysin ilman käsiohjausta. Robotti ei kuitenkaan koskaan työskentele yksin.

– Siivousrobotti ei toimi ikinä yksin, vaan sillä on aina työparinaan ammattitaitoinen siivooja. Sillä aikaa kun robotti hoitaa raskaimman osuuden työstä, siivooja voi keskittyä hienosäätöä vaativiin tehtäviin kertoo Arkean siivouspalvelun palvelujohtaja Sari Silén.

Arbot-robotti aulapalveluiden valopilkkuna

Arkean aulapalvelijoiden apulaisena tulee jatkossa toimimaan 50 senttinen, omilla jaloillaan kulkeva Arbot-robotti nimeltään Kea. Vuorovaikutus robotin kanssa on mahdollista ja sen puhe ja käyttäytyminen on suunniteltavissa joko ohjelmoinnin tai puheentunnistuksen avulla. Myöhemmin Arkean robottiperhe tulee täydentymään toisella vastaavalla robotilla.

– Sen lisäksi, että Kea toimii aulapalveluiden valopilkkuna, voidaan sitä hyödyntää esim. tapahtumissa ja oppilaitoksissa. Kea toimii aina työparin kanssa, kertoo Arkean kiinteistönhoito- ja turvallisuuspalveluiden palvelujohtaja Sanna Lehtinen.

Ilmakuvauskopteri parantaa työturvallisuutta

Arkean kiinteistönhoidossa mm. kattorakenteiden, lumikuorman ja sadevesikourujen tarkastukset hoituvat jatkossa turvallisesti maasta käsin ilmakuvauskopterilla. Yhtiö hyödyntää Typhoon H advanced -kopteria, jota ohjaavat juuri kyseiseen tehtävään koulutetut pilotit Arkean kiinteistönhoidosta. 

Yhtiön kiinteistönhoidossa on muutenkin uusittu kalustoa. Syyskesällä otettiin käyttöön AUSA-monitoimikone, jota voidaan hyödyntää kullekin vuodenajalle tyypillisiin sesonkitöihin, esim. pesu, harjaus, auraus ja hiekoitus.

– Monitoimikone on todellinen päänavaus kiinteistöpalveluissa, sillä vastaavaa ei Suomessa vielä ole aiemmin nähty, iloitsee Lehtinen.

Lisätiedot:
palvelujohtaja siivouspalvelut Sari Silén, 040 808 6980
palvelujohtaja kiinteistönhoito-, aula- ja turvallisuuspalvelut Sanna Lehtinen 040 148 6595

Arkea Oy tuottaa ruoka-, siivous-, kiinteistönhoito- ja turvallisuuspalveluja Lounais-Suomen suurimpana alan yrityksenä ja työnantajana. Olemme 1200 työntekijän voimin läsnä asiakkaamme arjessa. Toimimme yli 300 rakennuksessa, 600 000 neliössä, 3 miljoonassa tilakuutiossa ja valmistamme päivittäin 52 000 ateriaa. Kannamme vastuun asiakkaistamme ja ympäristöstä sekä tiedostamme eettisen ja yhteiskunnallisen vastuumme.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs