Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Anna-Maija Karjalainen ny ICT-direktör

Valtiovarainministeriö

Anna-Maija Karjalainen ny ICT-direktör

Pressmeddelande.
Publicerad: 28.08.2014 kl. 13:37
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Statsrådet utnämnde den 28 augusti 2014 diplomingenjören Anna-Maija Karjalainen till det tidsbundna tjänsteförhållandet som ICT-direktör vid finansministeriet för perioden 1.9.2014 - 13.3.2016.

ICT-direktören leder verksamheten vid finansministeriets JulkICT-funktion. JulkICT-funktionen svarar för det allmänna utvecklandet av den offentliga förvaltningens informationsförvaltning, den digitala ärendehanteringen och användningen av datalager, liksom även för styrningen av informationsförvaltningen inom statsförvaltningen samt för samordnandet av gemensamma utvecklingsprojekt. Den främjar även informationsförvaltningssamarbetet mellan staten och kommunerna, utvecklar gemensamma verksamhetsmässiga och tekniska lösningar och metoder, och svarar för den allmänna utvecklingen av datasäkerheten inom den offentliga förvaltningen samt för styrningen av statsförvaltningens informationssäkerhet.

ICT-direktören svarar för utvecklandet av verksamheten och för dess effektivitet, liksom även för lagberedningen och för principiellt viktiga projekt. Ledandet av krävande och strategiskt betydelsefulla projekt som omfattas av JulkICT:s verksamhetsområde prioriteras särskilt.

Anna-Maija Karjalainen har arbetat som ICT-direktör vid finansministeriet sedan april 2014. Före det har hon arbetat som branschdirektör vid Statskontoret och som direktör för Statens IT-servicecenter under 2009-2014. Karjalainen har över 20 års erfarenhet från olika ledningsuppgifter både inom den offentliga och den privata sektorn.

Ytterligare information: Salla Kalsi, lagstiftningsråd, tfn 02955 30422

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs