Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Ammattikorkeakoulujen ruotsin opettajat motivoivina ohjaajina

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ammattikorkeakoulujen ruotsin opettajat motivoivina ohjaajina

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2014 klo 12:01
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ammattikorkeakoulujen ruotsin kielen opetusta kehitetään juuri ilmestyneen uuden julkaisun avulla: Ammattikorkeakoulujen ruotsin opettajuus muutoksessa – Kohti motivoivaa ohjaamista.

Millä keinoin opiskelija motivoituu ruotsin opintoihin ammattikorkeakoulussa? Miten opiskelijaa voi saavuttaa hyvät oppimistulokset ruotsin opinnoissa? Millaista ohjausta opiskelija tarvitsee ruotsin opinnoissaan? Mm. näihin kysymyksiin etsittiin vastausta ammattikorkeakoulujen ruotsin opettajien täydennyskoulutushankkeessa, joka toteutettiin lv 2012–2014. Hanke sai osarahoituksen Svenska kulturfondenilta, ja sitä hallinnoi Okka-säätiö. Projektipäällikkönä toimi tutkijayliopettaja Taina Juurakko-Paavola Hämeen ammattikorkeakoulusta. Hankkeessa oli kaikkiaan mukana 33 amk-ruotsin opettajaa 19 ammattikorkeakoulusta.

Hankkeen tuotoksista on juuri ilmestynyt julkaisu Ammattikorkeakoulujen ruotsin opettajuus muutoksessa – Kohti motivoivaa ohjaamista (toim. Taina Juurakko-Paavola).  Julkaisussa on 22 artikkelia, jotka kuvaavat ruotsin opettajien omassa opetustyössään toteuttamia kehittämishankkeita.

Artikkelit on jaettu viiteen pääteemaan: 1) amk-ruotsin opettajuus ja amk-ruotsin opiskelijat, 2) opettajan rooli ohjaajana ja valmentajana, 3) opetuskokeilut ja opetusmateriaalin laatiminen, 4) ruotsin integrointi ammattiaineisiin ja 5) verkkotyökalujen käyttö ohjauksessa. Teemat ovat monipuolisia ja antavat siten hyvän kuvan amk-ruotsin opetuksen nykytilasta ja kehittämistyöstä.

Julkaisu on suunnattu erityisesti ammattikorkeakoulujen ruotsin opetuksesta kiinnostuneille. Käsitellyt pääteemat kuvaavat myös laajemmin amk-kieltenopetusta ja ylipäätään kieltenopetusta. Siksi julkaisu soveltuu hyvin myös muiden kielten ja muiden kouluasteiden kieltenopettajille sekä kieltenopettajaksi opiskeleville.

Julkaisu on ladattavissa ilmaiseksi tai tilattavissa postikulujen hinnalla osoitteesta http://www.okka-saatio.com/muutjulkaisut.php. Artikkelien liitteet sekä hankkeen muut tuotokset (7 oppimateriaalia ja 5 raporttia) löytyvät osoitteesta  https://wiki.hamk.fi/display/Elitgruppen/Elitgruppen. Myös nämä materiaalit ovat vapaasti kaikkien käytettävissä.

 

 

 

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs