Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus ja ammatillinen erityisopettajankoulutus kiinnostavat

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus ja ammatillinen erityisopettajankoulutus kiinnostavat

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2015 klo 13:58
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen yhteisen haun opiskelijavalintatiedot erityisopettajankoulutuksen ja opinto-ohjaajankoulutuksen osalta julkaistaan tänään. Hämeen ammattikorkeakoulussa opinnot alkavat toukokuussa 2015. Erityisopettajaksi opiskelemaan valittiin 50 hakijaa (ensisijaisia hakijoita 129) ja opinto-ohjaajaksi 48 hakijaa (ensisijaisia hakijoita 267). Hakijoita opinto-ohjaajakoulutukseen oli tänä vuonna ennätyksellisen paljon.

Hakijoilta edellytetään pedagogista kelpoisuutta ja erityisopettajilta lisäksi vähintään vuoden ammatillisen koulutuksen opetus- tai ohjauskokemusta.

– Opettajat haluavat yhä enemmän kehittää itseään monipuolistamalla osaamistaan näillä jatkokoulutuksilla, arvioi koulutuspäällikkö Anu Raudasoja kasvussa olevien hakijamäärien perusteella.

– Palaute on ollut hyvää, ja tämä varmaan selittää suosion kasvua. Hyvä kello kauas kuuluu. Olemme kehittäneet palautteen perusteella koulutuksiamme niin, että nyt molemmat jatkokoulutukset on mahdollista suorittaa työn ohessa jopa 13 kuukaudessa.

Ammatilliset erityisopettajat saavat asetusten mukaisen kelpoisuuden työskennellä ammatillisten erityisoppilaitosten, ammatti- ja aikuisopistojen sekä ammattikorkeakoulujen erityisopetus- ja asiantuntijatehtävissä. Ammattiin kouluttamisen lisäksi erityisopetuksessa painottuvat valmentava koulutus ja opetukseen liittyvät kehittämis-, ohjaus- ja tukitehtävät. Koulutus ei tuota kelpoisuutta peruskoulun erityisopettajan tehtäviin.

Ammatilliset opinto-ohjaajat saavat asetusten mukaisen laajan kelpoisuuden. He voivat toimia ammatti- ja aikuisopistojen, ammatillisten erityisoppilaitosten sekä ammattikorkeakoulujen opinto-ohjaus- ja asiantuntijatehtävissä. Lisäksi koulutus tuottaa kelpoisuuden peruskoulun ja lukion opinto-ohjauksen tehtäviin.

Seuraava haku on tammikuussa 2016.

Lisätietoja
johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen, p. 040 587 8029 tai
seija.mahlamaki-kultanen(at)hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs