Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » AMK-lehti 4/2014: Työelämä uudistuu – uudistuuko amkit?

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

AMK-lehti 4/2014: Työelämä uudistuu – uudistuuko amkit?

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2014 klo 12:57
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ammattikorkeakoulujen yhteisen verkkojulkaisun AMK-lehden (eng. UAS Journal) vuoden 2014 viimeisessä numerossa tarkastellaan työelämän nopeasti muuttuvia osaamistarpeita, jotka heijastuvat välittömästi myös korkeakoulujen toimintaan. Teemanumero keskustelee ammattikorkeakoulujen keinoista uusiutua ja muuttua osana yhteiskuntaa sekä toimia tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa.

Työelämän uudistamista tarkastellaan korkeakoulujen johtamisen, pedagogisen kehittämisen ja ketterän kokeilun sekä ylemmän ammattikorkeakoulun vaikuttavuuden vahvistamisen näkökulmista. Yhteistä näille näkökulmille on osaamisen pohdiskelu, kohtaamisen ja dialogisuuden tärkeys sekä yhteiskunnan, yhteisöjen ja toimintaympäristöjen moninaisuus.

Korkeakoulujen johtamisen tarkastelun keskiössä on unelma jatkuvasta, organisaatiolähtöisestä ja tarkoituksenmukaisesta osaamisen uudistamisesta. Taitavan korkeakoulujohtamisen osaamisperustassa korostuu kyky tehdä strategisesti oikeita valintoja sekä taito viedä nämä valinnat toimenpiteiksi asti. (Korkeakoulujohtaminen edellyttää jatkuvaa uudistumista).

Pedagogisen kehittämisen ja ketterän kokeilun osion artikkeleissa puolestaan pohdiskellaan osuvasti onnistumisen avaimina työntekijöiden osallistamista innovaatiotoimintaan sekä ammattikorkeakoulujen ja työelämän toimijoiden tiiviistä yhteistyötä. (Healthcare logistician – New profession, new education)

Ylemmän ammattikorkeakoulun vaikuttavuuden vahvistamiselle on haluttu erityisesti antaa tilaa: näkökulmaa tarkastellaan kymmenen eri artikkelin kautta. Ylempien tutkintojen kehittäminen ja työelämävastaavuuden parantaminen on duaalimallikeskustelun keskellä erityisen ajankohtainen haaste kaikille ammattikorkeakouluille – keskustelu jatkuu varmasti edelleen. (Nouseva sukupolvi kaipaa työltä mielekkyyttä ja elämältä onnellisuutta)

Tutustu AMK-lehteen osoitteessa www.uasjournal.fi.

Lisätiedot:

Päätoimittaja Ilkka Väänänen, Lahden ammattikorkeakoulu, puh. 050 321 8895 tai sp. etunimi.sukunimi@lamk.fi

Teematoimittaja Liisa Timonen, Karelia-ammattikorkeakoulu, puh. 050 591 3397 tai sp. etunimi.sukunimi@karelia.fi

Teematoimittaja Erja Turunen, Metropolia ammattikorkeakoulu, puh. 040 737 8566 tai sp. etunimi.sukunimi@metropolia.fi

 

AMK-lehti//UAS Journal on Suomen ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen verkkojulkaisu, joka kertoo ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta. Verkkojulkaisu ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

www.uasjournal.fi

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs