Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » AMK-lehti 1/2015: Tulevaisuus on korkeakoulujen vastuulla!

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

AMK-lehti 1/2015: Tulevaisuus on korkeakoulujen vastuulla!

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2015 klo 11:08
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ammattikorkeakoulujen yhteisen verkkojulkaisun AMK-lehden (eng. UAS Journal) vuoden 2015 ensimmäisessä numerossa tarkastellaan yksilön ja organisaation yhteiskuntavastuuta. Suomessa julkinen hallinto, yritykset ja muut toimijat ovat keväästä 2014 alkaen kirjanneet kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseensa ”Suomi, jonka haluamme 2050” toimenpiteitä ja tavoitteita, joilla hyvä elämä mahdollistetaan nyt ja tuleville sukupolville.  Ammattikorkeakouluilta odotetaan erityistä vastuunkantoa koulutuksen, innovaatiotoiminnan ja työelämän uudistamisen alueilla.

Teemanumero tarkastelee korkeakoulun ja koulutuksen, opettajan, yksilön ja yrityksen yhteiskunta- ja ympäristövastuuta monipuolisesti ja eri näkökulmista. Yhteiskuntavastuuta kantaa ammatillinen korkeakouluopettaja työssään ja jokainen ihminen toimissaan, korkeakoulu koulutusorganisaationa, yhteisönä ja työnantajana sekä sen tutkinto-ohjelmat tulevaisuuden asiantuntijoiden kouluttajana. Yritysvastuuta voi kantaa jokainen yritys työnantajana, tuotanto- ja toimitusketjuissaan sekä asiakas- ja kumppanuussuhteissaan. Tässä vastuullisessa toiminnassa huomioidaan kestävä kehitys parhaimmillaan niin sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden kuin ihmisten hyvinvoinnin ja ympäristönsuojelun kannalta.

  • Miten opettajan yhteiskunnallinen vastuu muuttuu, kun myös ammattikorkeakoululta odotetaan osaamista ja ratkaisuja tulevaisuuden suuriin ongelmiin; ilmastonmuutos, ikääntyvä väestö, syrjäytyminen ja sosiaalinen epätasa-arvo, ympäristön ja eläinlajien uhanalaisuus? (ks. Yhteiskuntatietoinen ammatillinen korkeakouluopettajuus)
  • Onko ammattikorkeakoululla erityinen strateginen asema yhteiskunta- ja ympäristövastuun edistämisessä oman toimintansa ja koulutus-, tutkimus- ja aluekehitystehtäviensä kautta? (ks. Korkeakoulujen globaalivastuu donitsitaloudessa)


Tutustu AMK-lehteen osoitteessa www.uasjournal.fi.

Lisätiedot:

Päätoimittaja Ilkka Väänänen, Lahden ammattikorkeakoulu, puh. 050 321 8895 tai sp. etunimi.sukunimi@lamk.fi

Teematoimittaja Juha Lindfors, Metropolia Ammattikorkeakoulu, puh. 050 512 5099 tai sp. etunimi.sukunimi@metropolia.fi


AMK-lehti//UAS Journal on Suomen ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen verkkojulkaisu, joka kertoo ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta. Verkkojulkaisu ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

www.uasjournal.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs