Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Amazing Business Train kiidättää opiskelijat Ouluun ja takaisin 8.–9.10.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Amazing Business Train kiidättää opiskelijat Ouluun ja takaisin 8.–9.10.

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2013 klo 11:51
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu järjestää opiskelijoilleen suunnatun liikkuvan ja intensiivisen tavan kehittää ja luoda omia yritysideoita 8.–9.10.2013. Pääosa oppimisesta ja kehittämisestä tapahtuu junamatkan aikana Hämeenlinnasta Jyväskylän kautta Ouluun sekä Tampereen kautta takaisin. Junamatkan tavoitteena on tuottaa 20 opiskelijalle yhteensä 100 opintopistettä sekä viisi liiketoimintamallia.

Junamatka ja siihen liittyvät toiminnot tarjoavat intensiivisen ja yhteisöllisen tavan etsiä ja kehittää opiskelijoiden liikeideoita, mallintaa niistä liiketoimintaa sekä luoda verkostoja näiden ideoiden toteuttamiseksi. Mukana junamatkalla on HAMKin asiantuntijoita sparraamassa opiskelijoita.

– Valitsimme yritysideoiden kehittämispaikaksi junan, sillä halusimme korostaa oppimisen matkan konkretiaa ja liikeessä olemista, kertoo hankkeen projektipäällikkö Sari Hanka. Kyseessä on ensimmäinen tämänkaltainen junamatka, mutta hankkeen puitteissa on tarkoitus järjestää syksyllä 2014 myös toinen vastaavanlainen matka. – Idea junamatkasta lähti FUAS-liittouman samankaltaisesta matkasta, jossa opiskelijat lähtivät kiertämään junalla ympäri Eurooppaa Innovation Express -teemalla. Me jalostimme ideaa omaan käyttöömme, niin että myös itse junassa työskennellään, ei vain pysähdyksillä, jatkaa Hanka.

Kansainvälistä tunnelmaa huokuva junamatka

Junamatkalle on valikoitunut mukaan HAMKin opiskelijoita eri koulutusohjelmista, kuten liiketaloudesta sekä englanninkielisestä Supply Chain Management -koulutusohjelmasta. Yhdistävänä tekijänä kaikilla opiskelijoilla on kiinnostus yrittäjyyteen, ja junamatkan avulla he suorittavatkin liiketoiminnan kehittämisopintojakson. Junamatkalla mukana olevista noin puolet on suomalaisia ja puolet HAMKissa opiskelevia ulkomaalaisia. Opiskelijoilla voi olla joko oma idea kehitettävänä, he voivat kehittää ryhmässä yhteistä liikeideaa tai tehdä yhdessä toimeksiantajalle kehittämistyötä.

Verkostoitumista ja virtuaalisia toimintamalleja

– Verkostoituminen on keskeistä yrittäjyydessä, ja haluammekin kannustaa siihen pysähtymällä Jyväskylässä, Oulussa sekä Tampereella. Näissä kaupungeissa paikalliset yritysvalmentajat Business Arenalta, Crazy Townista, Business Kitchenistä sekä Y-kampukselta kommentoivat ja sparraavat opiskelijoiden ideoita omien vahvuuksiensa pohjalta, kertoo Hanka.

Tämän lisäksi junamatkalla korostetaan virtuaalisuutta ja mobiiliratkaisuja sparraamisessa sekä yritystoiminnan suunnittelussa. Mukana matkalla on etäyhteyksien kautta asiantuntijoita, joilta opiskelijat voivat kysyä myös vinkkiä.

Yrittäjyysyhteisön JUNA -hanke on ESR-rahoitteinen hanke ja tuen on myöntänyt Hämeen ELY-keskus. Mukana hankkeen toteuttamisessa Hämeen ammattikorkeakoulun lisäksi ovat Yrityspaja Oy sekä Kehittämiskeskus Oy Häme.

Lisätietoja
työelämäpalvelukoordinaattori Eveliina Toivonen, p. 03 646 4361 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs