Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Alihankinta 2015: Kone- ja metallituoteteollisuuden liikevaihto kasvusuunnassa

Tampereen Messut

Alihankinta 2015: Kone- ja metallituoteteollisuuden liikevaihto kasvusuunnassa

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2015 klo 07:51
Julkaisija: Tampereen Messut

SUOMALAINEN OSAAMINEN KAIPAA MYYNTIÄ JA MARKKINOINTIA
 
Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma Alihankinta kokoaa alan yritykset, asiantuntijat ja päättäjät Tampereelle 15.–17.9.2015. Kansainvälisen messutapahtuman teemoja ovat tänä vuonna myynti ja markkinointi sekä uudet materiaalit ja menetelmät. Alihankinnan osastopaikat myytiin loppuun nopeammin kuin koskaan aikaisemmin, mikä osoittaa tapahtuman tärkeyttä alan toimijoille haastavasta taloustilanteesta huolimatta. Teknologiateollisuuden mukaan kone- ja metallituoteteollisuudessa vuosi on alkanut aiempaa positiivisemmissa merkeissä ja maailmantalouden kasvunäkymät herättävät toivoa myös suotuisan kehityksen jatkumisesta.

– Tämän vuoden Alihankinta täyttyi ennätysvauhtia. Messuilla on esillä noin tuhat yritystä ja näistä toistasataa tulee olemaan uusia. Kiinnostus tähän tapahtumaan on säilynyt kovana ja kysyntää osastopaikoista on edelleen enemmän kuin voimme tarjota. Jonossa on tällä hetkellä toistasataa yritystä ja mitä lähemmäksi tapahtumaa mennään, sen enemmän halukkaita ilmoittautuu. Alihankinta-messut ovat myös yli sadalla ulkomaalaisella näytteilleasettajallaan yksi kansainvälisimmistä ammattimessutapahtumista Suomessa. Jatkossa panostamme yhä enemmän tapahtuman kansainvälistymiseen ja siihen, että suomalaisen valmistavan teollisuuden näyteikkunaa saapuisi katsomaan yhä useampi hankinnoista vastaava henkilö etenkin Itämeren alueelta, kertoo ammattimessujen tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

Teknologiateollisuus: Kone- ja metallituoteteollisuuden yrityksillä positiiviset kasvunäkymät

– Suomalaisen kone- ja metallituoteteollisuuden liikevaihto ei enää supistunut viime vuonna. Viimeaikaisen tilauskehityksen perusteella yritysten liikevaihto kasvaa jonkin verran alkuvuonna 2015. Maailmantalouden kasvunäkymät antavat toivoa siitä, että alan yritysten kehitys voisi jatkua positiivisena myös loppuvuonna, sanoo Teknologiateollisuuden pääekonomisti Jukka Palokangas.

Messujen teemana myynti ja markkinointi sekä uudet materiaalit ja menetelmät

Alihankinnan teemoiksi on valittu tänä vuonna myynti ja markkinointi sekä uudet materiaalit ja menetelmät. Tampereen Messut Oy:n yhteistyökumppaneina myynnin ja markkinoinnin teemaa ovat toteuttamassa Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL sekä Tampereen Seudun Viestintäyhtymä ry.

– Suomi on täynnä korkeatasoista osaamista ja huippupäteviä insinöörejä, jotka keksivät mitä upeimpia innovaatioita. Näiden uusien tuotteiden ja palvelujen taustalla on mittavat määrät uudenlaista teknologiaa ja uusia materiaaleja. Kotimaisen teollisuutemme menestymisen kannalta on olennaista, että osaavat insinöörimme oppivat yhä paremmin myymään ja markkinoimaan näitä huipputuotteita maailmalle. Tämän vuoksi näemme tärkeänä nostaa esille sekä uudet materiaalit ja menetelmät että myynnin ja markkinoinnin, koska teemat tukevat hyvin toisiaan. Alihankinta on hyvä paikka yhdessä pohtia, kuinka valloitamme rohkeasti maailman suomalaisilla tuotteilla, tiedolla ja taidolla, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja.
 
– On erinomaista, että Alihankinta-messuilla myynti- ja markkinointiosaamisen tärkeyteen kiinnitetään nyt korostetusti huomiota. Markkinoinnin merkityksen ymmärtämällä moni suomalainen teollisuusyritys pärjäisi paremmin. Suomalainen insinööri käy hyvin kaupaksi, mutta olisimme paljon vauraampia ja onnellisempia, jos myös hänen työnsä tuloksia myytäisiin maailmankaupassa enemmän. Meillä on osaamisemme markkinoinnissa sekä asiakaslähtöisessä toiminnassa paljon tehtävää. Olemme vahvasti mukana toteuttamassa tätä teemaa syksyn tapahtumassa, toteaa toimitusjohtaja Tarja Virmala Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL:stä.

Uudet palvelut tukevat yritysten verkostoitumista ja messumarkkinointia

Laajat verkostoitumismahdollisuudet ovat yksi merkittävimpiä Alihankinta-messujen tarjoamia hyötyjä. Uudet kontaktit ovat myös valtaosalle näytteilleasettajista tärkeimpiä messuosallistumiselle asetettuja tavoitteita. Syksyn Alihankinta-messuilla otetaan uutena palveluna käyttöön Brella-verkostoitumistyökalu. Palvelun idea on auttaa tapahtumakävijää luomaan uusia kontakteja esittelemällä vierailijoita toisilleen ennen tapahtumaa ja tapahtuman aikana.

Toisena uutena palveluna on avattu Messumarkkinointi.fi-sivusto, jonka tarkoituksena on tarjota valmiita myynnin ja markkinoinnin tehopaketteja näytteilleasettajille. Tarjolla on palveluita uusien myyntikontaktien hankkimiseen, nykyisten asiakassuhteiden syventämiseen, tuote- ja palvelulanseeraukseen, yrityksen tunnettuuden parantamiseen ja kansainvälisen kaupan kehittämiseen. Messumarkkinointi.fi-sivuston ovat kehittäneet yhteistyössä Tampereen Messut Oy ja Tampereen Seudun Viestintäyhtymä ry.

– Messumarkkinointi.fi-sivusto tarjoaa näytteilleasettajille innovatiivisen ja helpon mahdollisuuden tehostaa myyntiä ja markkinointia valmiiden tehopakettien avulla. Nettisivuilta löytyy kolmen klikkauksen jälkeen yrityksen budjettiin ja palvelutarpeisiin istuvat markkinointipaketit, jotka auttavat ottamaan messuista kaiken hyödyn irti. Yritys saa myynnin ja markkinoinnin ammattilaiselta selkeän ehdotuksen toimenpiteistä. Paketeista voi myös koota yritykselle sopivan kokonaisuuden valitsemalla useampia vaihtoehtoja. Uusi sivusto tukee erinomaisesti Alihankinta-messujen myyntiä ja markkinointia korostavaa teemaa, kertoo asiamies Janne Korhonen Tampereen Seudun Viestintäyhtymä ry:stä.   
www.messumarkkinointi.fi

Alihankinta tuo Tampereelle tuhat näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta

Alihankinta esittelee koko Suomen teollisuuden ja sen kärkiyritykset. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kaikki viisi hallia täyttävillä messuilla on noin tuhat näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta. Uusia innovaatioita nähdään vuosittain yli 2000. Esillä on alihankintateollisuuden tuotteet, palvelut ja ratkaisut metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuuden, teollisuuden ICT-ratkaisujen sekä näiden alojen suunnittelun ja konsultoinnin osalta. Syksyn 2014 Alihankinta-messuihin tutustui 16 893 teollisuuden päättäjää ja asiantuntijaa. Tampereen Messut Oy järjestää Alihankinnan pääyhteistyökumppaneidensa Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, Muoviteollisuus ry:n ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n kanssa. Messut on pidetty vuodesta 1988.

Twitter: Seuraa @Alihankinta ja osallistu keskusteluun hashtagilla #Alihankinta.
Videokirjasto ja mediamateriaalit: www.alihankinta.fi (Medialle).
Alihankinta-kolumnit: alihankinta.wordpress.com.

LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
facebook.com/tampereenmessut, @TampereenMessut

Jani Maja, tuoteryhmäpäällikkö, p. 050 356 1325,
jani.maja(a)tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs