Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Alihankinnan kävijämäärä kasvoi – Tampereella lähes 17 000 messuvierasta

Tampereen Messut

Alihankinnan kävijämäärä kasvoi – Tampereella lähes 17 000 messuvierasta

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2014 klo 18:58
Julkaisija: Tampereen Messut

UUDET MATERIAALIT, MYYNTI JA MARKKINOINTI ON TEEMANA 2015

Tampereella 16.–18.9.2014 järjestetyt kansainväliset Alihankinta-messut onnistuivat hienosti. Kolmipäiväiseen tapahtumaan tutustui yhteensä 16 893 teollisuuden päättäjää ja asiantuntijaa. Kävijämäärä kasvoi edellisvuodesta parilla sadalla messuvieraalla. Messuilla oli noin tuhat näytteilleasettajaa 21 maasta. Uusia yrityksiä viime syksyyn verrattuna oli yli 200. Seuraava Alihankinta pidetään 15.–17.9.2015. Ensi vuoden teemoiksi on valittu uudet materiaalit sekä myynti ja markkinointi.

– Alihankinta onnistui upeasti ja Tampere täyttyi tutusta positiivisesta alihankintamessuhengestä sekä tekemisen meiningistä. Merkittävää on, että taloudellisesti haastavana aikana kävijämäärä kasvoi. Se on vahva osoitus siitä, kuinka tärkeänä teollisuuden yritykset Alihankinnan kokevat. Päivien aikana oli aistittavissa kova yhteinen halu nostaa kotimaista alihankintaosaamista esille. Suomalaisilla tuotteilla, tiedolla ja taidolla voi todellakin pärjätä myös maailmalla, kuten Ponssekin messuilla totesi. Näytteilleasettajamme tekivät taas ison työn messujen eteen, mistä heille suuri kiitos. Voimme olla yhdessä ylpeitä tästä Suomen teollisuuden ykköstapahtumasta, joka ei maailmalla paljon messuavien yritysten mukaan kalpene muiden Euroopassa järjestettävien alihankintamessujen rinnalla. Teemana oli nyt koneenrakennus, joka kosketti lähes jokaista yritystä. Saimme nostettua tätä Suomelle tärkeää aihetta hyvin esille. Myös markkinoinnin tärkeyttä korostettiin. Kotimaisen teollisuutemme menestymisen kannalta on olennaista, että osaavat insinöörimme oppivat yhä paremmin myymään ja markkinoimaan kehittämiänsä huipputuotteita maailmalle. Näistä lähtökohdista olemme valinneet ensi vuoden teemaksi myynnin ja markkinoinnin sekä uudet materiaalit, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

Messujen avaajana toimi Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen ja teemapuhujana Ponsse Oyj:n toimitusjohtaja Juho Nummela. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsi Vuoden Päähankkijana lahtelaisen Kemppi Oy:n ja Vuoden Alihankkijana siurolaisen Purso Oy:n. FIMECC Oy, Tampereen joukkoliikenne, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen Messut Oy järjestivät ennen messuja ÄLYNYSSEkilpailun, jonka voitti Oy Tamware Ab:n kehitysjohtaja Jani Suojansalo. Messuihin tutustuivat myös Viron Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Anne Sulling sekä Team Finland -seminaarin avannut Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka.


Mediamateriaalit:

Videokirjasto:

  • Tampereen Messujen videokirjastosta löytyy Alihankinta-messuilla vierailleiden asiantuntijoiden, näytteilleasettajien ja kävijöiden haastatteluja sekä tunnelmapaloja messuilta (haastattelut: Juha Veli Jokinen, videot: Merja Ojala).

Kuvapankki:

 

Twitter: @Alihankinta


Alihankinta esittelee koko Suomen teollisuuden ja sen kärkiyritykset. Uusia innovaatioita nähdään vuosittain yli 2000. Esillä on alihankintateollisuuden tuotteet, palvelut ja ratkaisut metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuuden, teollisuuden ICT-ratkaisujen sekä näiden alojen suunnittelun ja konsultoinnin osalta. Tampereen Messut Oy järjestää Alihankinnan pääyhteistyökumppaneidensa Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, Muoviteollisuus ry:n ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n kanssa. Messut on pidetty vuodesta 1988.

 

LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi, @Alihankinta
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
facebook.com/tampereenmessut, @TampereenMessut

Jani Maja, tuoteryhmäpäällikkö, p. 050 356 1325,
jani.maja(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

 

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs