Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Aikuisena opiskelu sopii kaikille

Centria-ammattikorkeakoulu

Aikuisena opiskelu sopii kaikille

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2015 klo 07:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Käynnissä oleva ammattikorkeakoulujen yhteishaku tarjoaa vaihtoehtoja myös aikuisopiskelijoille. Centria-ammattikorkeakoulussa voi opiskella monimuotototeutuksena sairaanhoitajaksi, tradenomiksi tai yhteisöpedagogiksi. Kun aiemmin on puhuttu aikuiskoulutuksesta, nyt puhutaan monimuotototeutuksista.

- Käytännössä monimuoto-opiskelu tarkoittaa sitä, että koulutuksessa hyödynnetään monenlaisia opetus- ja oppimismenetelmiä, ja lähiopetusta ei ole niin paljon kuin perinteisessä opetuksessa, selventää viestintäpäällikkö Paula Erkkilä.

Opiskelu on itsenäistä ja aiempaa työkokemusta ja koulutusta täydentävää. Monimuoto-opinnoissa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa huomioidaan omat aiemmat opinnot. Lisäksi osa opinnoista tehdään opiskelijan omaan työhön liittyvinä projektiopintoina.
Opiskelu voidaankin pääsääntöisesti suorittaa työn ohessa.

- Opiskelijalta työn ohessa opiskelu vaatii ennen kaikkea ajanhallintaa, kertoo Erkkilä. - Kun työn, perheen ja vapaa-ajan tekemisen rinnalle tipahtaa vielä opiskelu, vaatii se ajankäytön uudenlaista organisointia sekä myös joustamista perheeltä.

Centriassa lähiopetuksen määrä vaihtelee hyvin paljon opiskeltavasta tutkinnosta riippuen. Sairaanhoitajakoulutuksessa lähiopetusta on kahtena-kolmena päivänä viikossa, kun taas yhteisöpedagogiksi opiskeleville lähiopetusta on kahtena päivänä kuukaudessa. Tradenomit puolestaan opiskelevat pääsääntöisesti kokonaan verkon välityksellä, sillä lähiopetusta on vain 5-6 päivänä lukukaudessa perjantaisin ja lauantaisin.

- Monimuoto-opinnot soveltuvat eri-ikäisille aikuisopiskelijoille, jotka voivat olla työssäkäyviä, toimia yrittäjinä tai olla tilapäisesti myös työmarkkinoiden ulkopuolella. Pääasia on motivaatio oppia uutta ja sitoutua tavoitteelliseen tutkinto-opiskeluun sekä oman osaamisen kehittämiseen, kertoo tradenomikoulutuksesta vastaava yliopettaja Marko Ovaskainen.

Pohjakoulutusvaatimuksena monimuotototeutuksiin on lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto, vähintään kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto tai alle kolmevuotinen ammatillinen tutkinto. Opiskelijavalinnassa ratkaisevat koulumenestys, valintakoepisteet sekä jossain tapauksissa myös aiempi työkokemus. Opintoihin voi hakea 9.4. saakka.

Lisätiedot Centria-ammattikorkeakoulun opinnoista löytyvät osoitteesta www.centria.fi.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Kuva: Tanja Sabel opiskelee yhteisöpedagogiksi. (kuva: Roni Lamberg)

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   21
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs