Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » 40 vuotta lasinvalmistusta Pilkingtonin Tampereen tehtaassa

Pilkington Automotive Finland Oy

40 vuotta lasinvalmistusta Pilkingtonin Tampereen tehtaassa

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2013 klo 10:00
Julkaisija: Pilkington Automotive Finland Oy

Pilkingtonin Tampereen tehdas täyttää tänä syksynä 40 vuotta. Tehdas perustettiin 1973 valmistamaan karkaistuja laseja eritoten linja- ja henkilöautojen sivulaseiksi. Vuosien varrella Myllypurossa sijaitsevassa tehtaassa on valmistettu myös rakennuslasia aina saunanlaseista parvekelaseihin asti – kunnes tehdas profiloitui toimittamaan karkaistuja laseja erikoisajoneuvoihin. Tänä päivänä Tampereen tehtaassa valmistuu bussien sivulasituksia ja takalaseja sekä työkoneiden hyttien laseja.

Suomalaisella erikoislasituotannolla riittää kysyntää, joten 40 vuotta Tampereen tehtaan historiaa on vain alkuponnahdus tulevalle.
– Olemme keskittyneet erikoissektorille, jossa kustannus ei ole ainoa kilpailutekijä, vaan ammattitaito ja osaaminen ovat ratkaisevassa asemassa. Erikoisajoneuvosektorilla korostuvat jatkuvasti lisäominaisuuksien tarve ja lasien vaikeiden muotojen osaaminen, mitkä luovat erityisen edun suomalaisille, Pilkington Automotive Finland Oy:n toimitusjohtaja Rami Tähtinen kertoo.

Tampereen tehdas ei ole pitkän sarjan massatehdas, vaan tehtaalla on lyhyet erät ja siellä keskitytään erityisesti vaikeisiin tuotteisiin.
– Pienet sarjat vaativat kovaa ammattiosaamista, jota Pilkingtonilla on Suomessa valtavasti ja se on kumuloitunut vuosikymmenien aikana, Tähtinen kehuu.

Vuosikymmenten osaaminen heijastuu myös innovaatioissa, joita Tampereen tehtaalla syntyy jatkuvasti. Muun muassa aikoinaan kehitetyt linja-autojen eristetyt, huurtumattomat sivulasit ovat Pilkingtonin Tampereen tehtaan ja Ajokin yhteisen innovaation tulos. Myöhemmin Tampereen tehtaalla on kehitetty muun muassa aiempaa ohuempi sivulasi, joka pienentää bussin painoa ja vähentää siten polttoaineen kulutusta.

Tehtaan 40-vuotista historiaa juhlitaan marraskuun lopulla. Tällöin tehtaalla järjestetään henkilökunnalle asiakasviikko, jonka päähuomio on John Deeren traktoreissa ja puimureissa, joiden monien hyttien lasitukset ovat Tampereen tehtaan käsialaa. Perjantaina 22.11. tehtaalla järjestetään kutsuvierastilaisuus yhteistyökumppaneille ja lauantaina tehtaan tiloihin pääsevät tutustumaan työntekijöiden perheenjäsenet.Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Rami Tähtinen
Pilkington Automotive Finland Oy
p. +358 50 566 0042
rami.tahtinen@fi.nsg.com

 

Liitetiedostot

---

Vuonna 1826 perustettu Pilkington on vuodesta 2006 kuulunut japanilaiseen NSG-konserniin, joka työllistää maailmanlaajuisesti noin 28 000 työntekijää. Valmistusta sillä on 29 maassa ja myyntiä yli 130 maassa.

Pilkington Automotive Tampereen ja Laitilan tehtaat valmistavat laseja erikoisajoneuvoihin kuten traktoreihin, puimureihin ja linja-autoihin. Ylöjärven yksikkö toimittaa maailmalle kuorma-autojen tuulilaseja. Suomessa Pilkington Automotive Finland Oy:n alle kuuluu myös Nivalassa eristyslaseja rakennusteollisuudelle valmistava tehdas. Lisäksi Espoossa toimii varaosalasien tukkuliike ja Laitilassa laivojen vaativia lasituksia toimittava yksikkö Pilkington Marine. Pilkington Automotiven Suomen yhtiöiden liikevaihto viime tilikaudella oli 130 milj. €. Henkilökunnan määrä on noin 700. Tampereen Myllypuron tehdas työllistää noin 350 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs