Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Yksityistä turvallisuusalaa koskeva lakiuudistus heijastuu alan koulutukseen – tarvetta työelämälähtöiselle koulutukselle

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Yksityistä turvallisuusalaa koskeva lakiuudistus heijastuu alan koulutukseen – tarvetta työelämälähtöiselle koulutukselle

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2015 klo 08:30
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Yksityisiä turvallisuuspalveluita koskeva laki uudistuu vuoden 2017 alussa, jolloin alan hajanaista sääntelyä keskitetään yhteen lakiin. Jatkossa laissa säädetään vartioimisliike-, järjestyksenvalvoja- ja turvasuojaustoiminnasta. Turvasuojaajia ovat esimerkiksi lukkosepät ja murtohälytyslaitteiden asentajat. Osa järjestyksenvalvonta- ja turvasuojaustoiminnasta muuttuu myös luvanvaraiseksi elinkeinoksi. Vartioimisliiketoiminta pysyy edelleen luvanvaraisena.

Tuleva lakimuutos ja turvallisuusalan voimakas kehitys asettavat paineita alan koulutuksen kehittämiseen. Mikkeliläinen startup-yritys Suomen Turvallisuusosaaminen Oy uskoo tämän lisäävän alan yksityisten koulutuspalveluiden kysyntää samalla, kun koko ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmää uudistetaan.

Turvallisuusala on kehittynyt voimakkaasti 2000-luvun aikana, mutta alan koulutus ja tutkintojen perusteet eivät ole uudistuneet samassa tahdissa. Vuoden 2017 alussa voimaan astuva lakiuudistus asettaa nyt paineita alan koulutustarjonnan nopeaan kehittämiseen, kun elinkeinolupa laajenee ja alan lupakoulutuksiin on suunnitteilla pidennyksiä.

– Myös turvallisuusalan toimijat ovat ilmaisseet kaipaavansa koulutuksen uudistamista, kertoo yrittäjä, OTT Jyri Paasonen Suomen Turvallisuusosaaminen Oy:stä. Paasonen on tehnyt paljon tutkimusta alan sääntelystä ja koulutusjärjestelmästä, kuten väitöskirjan ja useita artikkeleja. – Alan toimijat kritisoivat ennen kaikkea koulutuksen työelämälähtöisyyden puutetta. Erityisesti alan näyttötutkintoja halutaan tehtäväksi työelämään. Myös koulutuksen laatua ja koulutusmateriaaleja tulisi parantaa ja uudistaa.

Suomen Turvallisuusosaaminen Oy vastaa muutospaineisiin palveluilla, jotka perustuvat täysin työelämän tarpeisiin. – Yksityisenä toimijana voimme esimerkiksi viedä koulutukset suoraan yrityksiin, mikä helpottaa niin osallistujia kuin heidän työnantajiaan. Toimimme Mikkelistä käsin koko Suomen alueella ja myös kansainvälisissä tutkimus- ja kehittämisprojekteissa, kertoo kotikaupunkiinsa palannut Paasonen.

Turvallisuusalan lakiuudistus ja elinkeinoluvan laajeneminen tulee vaikuttamaan niin palveluntarjoajiin kuin toimeksiantajiin. – Muutos on valtakunnallisesti erittäin merkittävä, ja koskee useita satoja alan yrityksiä. Myös elinkeinoelämän kasvava tarve kehittää oman organisaationsa riskienhallintaa ja turvallisuustoimintaa laajentaa palveluidemme kysyntää. Esimerkiksi ISO 9001 -laatustandardin uudistus etenee, ja tulee sisältämään velvoittavia vaatimuksia riskienhallinnan ulottamisesta laatujärjestelmään. Meillä on runsaasti tutkittua tietoa ja käytännön kokemusta riskienhallinnasta. Lisäksi meillä on tulossa markkinoille uusia julkaisuita aiheesta ja alan lakiuudistuksesta.

Yritys haluaa erottua alallaan arvostettuna asiantuntijana, ja panostaa laadukkaaseen toimintaan. Tunnustusta laadustaan Paasonen saavutti mm. viime vuonna, kun turvallisuusalan toimijat myönsivät hänelle Turvallisuusalan vuosipalkinnon.

Lisätietoja:

Jyri Paasonen, yrittäjä, OTT, Suomen Turvallisuusosaaminen Oy, 0102 714 291 jyri.paasonen@turvallisuusosaaminen.fi

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@mikseimikkeli.fi

www.turvallisuusosaaminen.fi

Liitetiedostot

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.fi

Suomen Turvallisuusosaaminen Oy on mukana Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n "Lean startup -ketterä kehittämisohjelma" -hankkeessa. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin kaupunki ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs