Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Yhteistyöllä tukea itsenäiselle puolustukselle

Reserviläisliitto tiedottaa

Yhteistyöllä tukea itsenäiselle puolustukselle

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2014 klo 14:37
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto tukee Tasavallan Presidentin Ruotsin Sälenissä esittelemiä puolustuslinjauksia. Liiton puheenjohtajan, kansanedustaja Mikko Savolan mukaan puolustusyhteistyötä tarvitaan erityisesti puolustusbudjetin rankkojen leikkausten johdosta.

- Niukkojen resurssien aikoina kaksi sotilaallisesti liittoutumatonta EU-maata tarvitsevatkin aivan varmasti toisiaan.

Tuoreessa blogissaan puheenjohtaja Savola kuvailee, että Suomen ja Ruotsin välinen puolustusyhteistyö voisi tarkoittaa esim. yhteisiä materiaalihankintoja ja huoltotoimintaa, ilma- ja merivoimien yhteisharjoituksia sekä kyberturvallisuuteen liittyviä hankkeita. Yhteistyö ei kuitenkaan voi korvata itsenäistä ja uskottavaa puolustusta.

- On pidettävä huolta siitä, että uskottavat, reserviläisiin pohjautuvat sodan ajan joukot ja ydinosaaminen löytyvät jatkossakin meiltä itseltämme. Kumppanuudet ovat parhaimmillaankin vain lisä, joka täydentää itsenäistä puolustustamme.

Ruotsin puolustusvoimia on supistettu rajusti 1990-luvun alkuvuosien jälkeen tasolle, jossa sen todellista puolustuskykyä epäillään monilla tahoilla. Reserviläisliiton puheenjohtaja Mikko Savola varoittaa budjettileikkausten vievän myös Suomea samaan suuntaan.

- Myös meidän komentajamme on useaan kertaan varoittanut seurauksista, mikäli nykyistä määrärahatasoamme ei pystytä korjaamaan. Suomen puolustuksen perusfundamentit - koko maan puolustaminen, liittoutumattomuus ja yleinen asevelvollisuus - ovat tällöin vaarassa.

Puolustusvoimien sodan ajan joukot supistuvat 250.000 henkeen lähivuosina. Näistä joukoista merkittävä osa kuuluu alueellisiin joukkoihin, joiden vanhenevan kaluston uusimiseen ei ole osoitettu riittävästi määrärahoja.

Puheenjohtaja Mikko Savolan tuoreen blogin voi lukea täältä. Lisätietoja asiasta antavat puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8489 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi ja toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 350 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs