Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » VIRTU-projekti päättyy: Kuvapuhelut jäävät osaksi kuntien ja ikäihmisten arkea

Turun ammattikorkeakoulu

VIRTU-projekti päättyy: Kuvapuhelut jäävät osaksi kuntien ja ikäihmisten arkea

Tiedote.
Julkaistu: 27.06.2013 klo 10:47
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Ikäihmisten kotona asumista tukeva kolmivuotinen EU-projekti VIRTU (Virtual Elderly Care Services on the Baltic Islands) päättyy elokuussa. Varsinais-Suomessa mukana olleilla ikäihmisillä on mahdollisuus jatkaa yhteydenpitoa kuvapuhelimen välityksellä kunnan kotihoidon sekä ystävien ja sukulaisten kanssa myös projektin päättyessä.

 

Hyvinvointia ja uusia ystäviä

 

VIRTU-projekti on tuonut projektissa mukana olleille Itämeren alueella asuville vanhuksille uudenlaista sisältöä elämään. Ikäihmiset ovat osallistuneet vuorovaikutteisiin ja teemaltaan vaihteleviin ryhmäohjelmiin VIRTU-kanavan kautta. Ryhmätoiminnan lisäksi vanhukset ovat käyttäneet VIRTU-kanavaa keskinäiseen yhteydenpitoon. Ennen kaikkea VIRTU-kanava on tuonut uusia ystäviä ja avannut portin ulkomaailmaan niille vanhuksille, joilla sosiaalinen kanssakäyminen on ikääntymisen vuoksi vähentynyt.

 

-       tää Virtu on muuttanu mu elämäni iha täysi. Mä oon saanu nii paljo uusii ystävii, ja joka päivä soitellaa, kertoo Kaarina Rosenqvist Ahvenanmaalta.

 

Kuvapuhelut kotihoidon ja opiskelijoiden työvälineenä

 

Varsinais-Suomen alueella Naantalin kaupunki, Parainen ja Kemiönsaari jatkavat palvelumallin hyödyntämistä vanhuspalveluissa. Kuvapuheluita käytetään kunnallisessa palvelutuotannossa esimerkiksi kotihoidon ja asiakkaan välisissä yhteydenotoissa. Kuvapuheluyhteyttä hyödynnetään myös työyhteisön koulutuksissa ja kokousten pidossa.

 

Ammattikorkeakoulun ja tulevaisuuden ammattilaisten näkökulmasta vuorovaikutteisen etäohjauksen oppimisympäristö kehittää ammatillista kasvua uudella innovatiivisella tavalla. Opiskelijat tuottavat jatkossakin vuorovaikutteisia ohjelmia VIRTU-kanavan korvaavalla Kylä-kanavalla.

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Marion Karppi

Puh. 044-9074566

marion.karppi@turkuamk.fi

www.virtuproject.fi/fi

 

 

VIRTU (Virtual Elderly Care Services on the Baltic Islands) on kolmivuotinen EU-projekti, jota on toteutettu Suomen, Ahvenanmaan ja Viron saaristoissa vuosina 2010–2013.

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa. Turun AMK:sta valmistuneet ovat työllistyneet parhaiten muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna.

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs