Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Vauva- ja perheuinti on koko perheen hauska ja turvallinen harrastus

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry

Vauva- ja perheuinti on koko perheen hauska ja turvallinen harrastus

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2014 klo 12:02
Julkaisija: Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) turvallisesta vauva- ja perheuinnista kertovat diplomit on päivitetty.

Suomalainen vauva- ja perheuinti tarjoaa koko perheelle hyvän ja turvallisen harrastuksen. Uinneissa koko perhe viettää rennon, mutta aktiivisen tuokion leikkien, sekä erilaisia vesitaitoja harjoitellen. SUH:n kouluttamien vauva- ja perheuinninohjaajien tehtävänä on ohjata perheille monipuolista, lapsen kehityksen vaiheet huomioivaa toimintaa vedessä. Toiminnassa edetään aina yksilöllisesti lasten temperamenttipiirteet huomioiden.

SUH:n turvalliset vauva- ja perheuintidiplomit

SUH kartoittaa joka toinen vuosi vauva- ja perheuinnin toiminnan ja turvallisuuden. Ensimmäinen kartoitus on tehty vuonna 1996. Turvallisen vauva- ja perheuinnin tunnistaa diplomista, joka on vauva- ja perheuintialtaan seinällä. Uudet diplomit ja kriteerit ovat tulleet voimaan tämän vuoden alusta. Tähän mennessä on myönnetty ympäri Suomea jo 77 diplomia, ja lisää myönnetään koko ajan. Kriteereihin on nyt lisätty kohta siitä, että jokaista vauva- ja perheuinnin ohjaajaa kohden on altaassa vain 7 ohjattavaa perhettä.

SUH:n ylläpitämä lista myönnetyistä diplomeista löytyy SUH:n nettisivuilta. Täältä löytää helposti tiedon siitä, onko oman vauva- ja perheuinnin järjestäjä jo saanut turvallisesta vauva- ja perheuinnista kertovan diplomin. Myös diplomin kriteerit löytyvät sivuilta.

Turvallinen vauva- ja perheuinti

Vauva- ja perheuintitoimintaa voi itsenäisesti ohjata vain SUH:n tai Folkhälsanin uimaopettaja- sekä vauva- ja perheuinninohjaajakurssin suorittanut henkilö. Vauva- ja perheuintia on harrastettu Suomessa jo yli 30 vuotta, ja toiminta on erittäin suosittua. Lähes kaikki vauva- ja perheuintiin soveltuvat altaat ovat kovassa käytössä.

Vauva- ja perheuinnin tavoitteena on toimia koko perhettä yhdistävänä yhteisenä toiminnallisena vesileikkihetkenä, jossa lapsi oppii nauttimaan vedessä olosta. Tavoitteena on myös lisätä lasten vesiturvallisuutta sekä edesauttaa myöhempää uimataidon oppimista. Toiminnasta saattaakin muodostua terveellinen, säännölliseen liikuntaan johtava harrastus, joka mahdollistaa myös sosiaalisen kanssakäymisen samassa elämäntilanteessa olevien perheiden välillä. Erityisen tuen tarpeita omaaville lapsille uinti voi parhaimmillaan toimia lapsen kuntoutuksen sekä vanhemmuuden tukena.

 

Tiedustelut:

Malla Grönlund (10.-11.3.), vauva- ja perheuinnin koulutussuunnittelija p. 0400-955 240 malla.gronlund@suh.fi
Tytti Soini, vauva- ja perheuinti valiokunnan pj. p. 040-745 0598 tytti.soini@hel.fi
Ilpo Johansson, allasvesien laatu p. 040-8206809 ilpo.johansson@suh.fi

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto SUH edistää ja tukee uimataidon ja uinninopetuksen kehittymistä. Koulutamme opettajia ja ohjaajia kaikilla toimintasektoreillamme: uimaopetus, uinninvalvonta, vauva- ja perheuinti, erityisuinti sekä vesitreeni.

Tavoitteenamme on parempi vesiturvallisuuskulttuuri. Haluamme alentaa hukkumiskuolemien määrää selvästi.

Uimataito sekä pelastautumis- ja pelastamistaidot ovat kansalaistaitoja. Varhain opituilla ja säännöllisesti ylläpidetyillä taidoilla on suuri merkitys hukkumiskuolemien määrän vähentämisessä. Arviolta kahdeksan kymmenestä suomalaisesta hukkuneesta olisi pelastunut, jos pulaan joutunut olisi käyttänyt pelastusliiviä, tai tapauksen nähneet olisivat osanneet auttaa.

SUH:n omalle postituslistalle voi ilmoittautua osoitteessa www.suh.fi/postituslista
Lisätietoa SUH:n toiminnasta löytyy liiton www-sivuilta www.suh.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs