Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Välgörenhetskalender lyfter fram brandmansyrkets mångsidighet

Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Välgörenhetskalender lyfter fram brandmansyrkets mångsidighet

Pressmeddelande.
Publicerad: 12.10.2016 kl. 10:19
Utgivare: Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Egentliga Finlands räddningsverk har gett ut en välgörenhetskalender för 2017. Kalendern Aina Turvanasi (ung. Vi tryggar alltid din säkerhet) är inte en traditionell flick- eller pojkkalender, utan bilderna visar olika räddningsuppdrag. Alla bilder är iscensatta men man har försökt göra dem så autentiska som möjligt.

Förutom välgörenhetssyftet är tanken med kalendern att framhäva räddningsarbetets mångsidighet och utmaningar. Det är en vanlig uppfattning att brandmännens uppgifter består av brandsläckning och trafikolyckor, men i själva verket är brandmännen experter inom flera olika områden. Brandmännen sysselsätts bland annat av olyckor med farliga ämnen, uppgifter i anslutning till första insatsen, oljeskador, vattendykningsuppdrag och djurräddning.

Kalendern har till stor del gjorts med frivilliga krafter och bilderna har tagits av brandman Jussi Leivo från Egentliga Finlands räddningsverk. Arbetsgruppen består av fem anställda vid räddningsverket, men utöver dem deltog också flera andra människor i fotograferingarna. De första kalenderbilderna togs hösten 2015 och de sista bilderna blev klara i början av september 2016.

Kalenderintäkterna används i sin helhet till föreningen Turun ensi- ja turvakoti ry:s kris- och våldsarbete.

Välgörenhetskalendern kan köpas i webbutiken:

Du hittar kalendern också på Facebook, där vi publicerar vi aktuell information i anslutning till kalendern.

Mer information:

informatör Maria Nykyri, tfn 040 173 5239 eller maria.nykyri@turku.fi

Egentliga Finlands räddningsverk ansvarar för räddningsverksamheten i hela landskapet, i de 27 kommunerna längst västerut och i skärgården. Verksamhetsområdet omfattar cirka 20 000 kvadratmeter, varav nästan hälften är vattendrag. Räddningsverket tillhandahåller akutvårdstjänster i fem kommuner: Åbo, S:t Karins, Reso, Pargas och Nådendal.

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs