Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Uusi Tukesin verkkolehti taustoittaa ja nostaa turvallisuusaiheita keskusteluun

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Uusi Tukesin verkkolehti taustoittaa ja nostaa turvallisuusaiheita keskusteluun

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2015 klo 10:33
Julkaisija: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut uuden Tukesinfo-verkkolehden, jossa käsitellään turvallisuuteen liittyviä asioita monipuolisesti eri näkökulmista.  Verkkolehti tarjoaa lukijoilleen erilaisia juttuja, videoita ja blogitekstejä. Ensimmäiset jutut käsittelevät muun muassa nesteytettyä maakaasua, pelastusharjoituksia ja nuorten koristautumiseen käyttämien kemikaalien turvallisuutta.

Verkkolehti on suunnattu sekä turvallisuudesta kiinnostuneille kansalaisille että Tukesin asiakkaille ja muille sidosryhmille.

– Halusimme käyttöömme uuden ajankohtaiskanavan, jolla voimme tuoda kiinnostavalla tavalla esille turvallisuutta, toimialojamme ja niihin liittyvä uutisia. Aiheita käsitellään monipuolisesti ja erilaisia keinoja hyväksi käyttäen. Tukesinfo korvaa myös painetun sidosryhmälehtemme. Julkaisemme siinä kiinnostavia juttuja pitkin vuotta, viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo sanoo.

Tukesin verkkolehden ensimmäinen numero (http://verkkolehti.tukes.fi/) julkaistiin tänään tiistaina. Tukesin verkkolehteen pääsee kätevästi myös Tukesin verkkosivujen etusivulta.

 

Poimintoja uuden verkkolehden sisällöistä:

Teollisuus ja vaaralliset kemikaalit

Vierailimme Kemiran Äetsän tehtaan pelastusharjoituksessa, jossa säiliöautoa tyhjentänyt työntekijä menettää tajuntansa ja vaarallisia myrkkyhöyryjä nousee ilmaan. Mitä vaarallisia kemikaaleja käsittelevä yritys voi oppia toisen yrityksen pelastusharjoituksesta? Lue juttu ja katso pelastusharjoituksen tapahtumat hetki hetkeltä.

Suomeen on tulossa täysin uusi myyntituote, nesteytetty maakaasu, jota myydään teollisuuden ja liikenteen tarpeisiin. Ensimmäistä nesteytetyn maakaasun tuontiterminaalia rakennetaan parhaillaan Porin Tahkoluotoon. Tukesinfosta selviää, miksi nesteytetyn maakaasun käyttö on lisääntynyt, miten sen varastointia valvotaan ja mitä turvallisuusasioita sen käytössä ja varastoinnissa pitää huomioida.

Pinnalla juuri nyt - lapset, nuoret ja vesi

Pikin huone on Pikku kakkosen sivuilta löytyvä turvallisuuspeli, jossa autetaan Piki-avaruusoliota tutustumaan maapalloon ja samalla turvallisuusasioihin. Pelin tavoitteena on saada turvallisuusasiat selkäytimeen jo pikkulapsille.

Tukesin nuoret ja kemikaalit -teemavuoden keulakuva on hurmaava Kukkahattutäti, joka valistaa nuoria koristautumisen kemikaaleihin liittyvistä asioista. Lue lisää tädistä ja tutustu hänen videoihinsa ja verkkosivuihinsa. Sussiunatkoon!

Turvallisuusasiat liittyvät kesän vesi-iloihin usein eri tavoin.  Päivitä tietosi kylpytynnyrien, pelastusliivien, veneenpohjamaalien ja uimarantojen turvallisuudesta verkkolehdestä.

 

Yllämainittujen juttujen lisäksi verkkolehdessä on myös blogiteksti tarinallisesta turvallisuusviestinnästä ja pääjohtajamme ajatuksia viranomaisten johtamisesta. Tukesinfoon päivitetään juttuja aktiivisesti kuukausittain.

 

Lisätietoja:

http://verkkolehti.tukes.fi/

viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo, p. 029 5052 481

sähköposti: etunimi.sukunimi@tukes.fi 

 

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) valvoo ja edistää teknistä  turvallisuutta ja vaatimustenmukaisuutta sekä kuluttaja- ja kemikaaliturvallisuutta Suomessa. Tavoitteenamme on turvallinen, luotettava ja ekologisesti kestävä yhteiskunta.

Valvomme toimialojemme tuotteita, palveluita ja tuotantojärjestelmiä ja toimeenpanemme niihin liittyvää lainsäädäntöä.  Toimintamme tarkoituksena on suojella ihmisiä, omaisuutta ja ympäristöä turvallisuusriskeiltä.

Seuraa Tukesia somessa:

Twitter: @tukesinfo

Facebook: turvallisuusjakemikaalivirasto

LinkedIn: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto

Instragram: @tukesinfo

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs