Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Turvallisuus-, työhyvinvointi- ja hitsausalan osaajia palkittiin Tampereella

Tampereen Messut

Turvallisuus-, työhyvinvointi- ja hitsausalan osaajia palkittiin Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2014 klo 10:45
Julkaisija: Tampereen Messut

KANSAINVÄLINEN TAPAHTUMAKOKONAISUUS LUO SYNERGIAETUJA

Kolmipäiväiset EuroSafety-, Työhyvinvointi- ja Nordic Welding Expo -messut alkoivat Tampereella keskiviikkona 5.11.2014. Turvallisuus- ja työhyvinvointialan messut avasi Suomen Työsuojelualan Yritysten Liiton puheenjohtaja Jukka Nylander. Hitsausalan messutapahtuman avasi Pemamek Oy:n toimitusjohtaja Pekka Heikonen. Avajaisissa jaettiin useita tunnustuksia alan osaajille.

Turvallisuuden, työhyvinvoinnin ja hitsauksen suurtapahtumassa nähdään yhteensä 212 näytteilleasettajaa. Suomen lisäksi messuilla on yrityksiä Norjasta, Liettuasta, Ruotsista, Saksasta ja Sri Lankasta. NWE-messujen yhteydessä järjestetään kansainvälinen hitsausalan konferenssi Nordic Welding Conference, jossa on osallistujia Pohjoismaiden lisäksi Israelista ja Ranskasta. Uudistunut tapahtumakokonaisuus tarjoaa mittavia synergiaetuja turvallisuuden, työhyvinvoinnin ja hitsauksen ammattilaisille sekä mahdollisuuksia verkostoitua aiempaa laajemmin. Messuilla pidetään myös Nuorten SM-hitsauskilpailut ja Pohjoismaiden ensimmäiset Robottihitsauskilpailut.

STYL:n puheenjohtajan Jukka Nylanderin ja Pemamek Oy:n toimitusjohtajan Pekka Heikosen avauspuheet sekä avajaisten muut materiaalit löytyvät tapahtuman mediasivuilta: www.eurosafety.fi (Medialle).

Hyvän työelämän puolestapuhujana palkittiin erikoislääkäri Kari-Pekka Martimo

Työ Terveys Turvallisuus -lehden toimituspäällikkö Merja Karjalainen julkisti avajaisissa Hyvän työelämän puolestapuhujan. Tunnustuksen sai työterveyshuollon ja työlääketieteen erikoislääkäri Kari-Pekka Martimo.

TTT-lehti jakaa tunnustuksen vuosittain henkilölle tai toiminnalle, joka konkreettisesti edistää työpaikkojen  työhyvinvointia ja ymmärtää myös viestinnän tärkeyden sanomansa välittämisessä. Martimo on toiminut uransa varrella työterveyslääkärinä sekä työterveyshuollon tutkijana ja kehittäjänä. Nykyisin hän on teemajohtaja Työterveyslaitoksessa. Kari-Pekka Martimo muistuttaa, että harvapa meistä on terve, mutta silti moni meistä on työkykyinen. Terveys ja sairaus eivät ole kaksi erillistä ilmiötä, vaan olemme kaikki jossain näiden ääripäiden välissä. Tällä hän ei vähättele sitä, että on oltava rauha sairastaa, mutta hän haastaa miettimään, miten yhä useampi voisi jatkaa työntekoa vaivoistaan huolimatta. Välineitä siihen on jo nyt, esimerkiksi osasairauspäiväraha ja korvaavat työjärjestelyt. Hän pukeekin sanomansa myönteiseen muotoon kysyen: Kuinka terve pitää olla, että saa jatkaa työntekoa. TTT-lehden tiedote sekä Kari-Pekka Martimon kuva ja videotervehdys: www.eurosafety.fi (Medialle).

Tunnustuksia hitsausalan huippuosaajille

Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys palkitsi avajaisissa hitsausalan osaajia. Tunnustukset jakoivat SHY:n puheenjohtaja Ismo Meuronen ja Tampereen Messut Oy:n toimitusjohtaja Hannu Vähätalo.  

Vuoden Hitsaushuippu -tunnustuksen saivat alalla ansioitunut yritys, tutkimus- ja kehitysyksikkö sekä koulutusorganisaatio. Hitsaavana yrityksenä palkittiin Transtech Oy. Perusteluissa todettiin, että Transtech Oy on panostanut viime vuosina hitsauskaluston uusimiseen ja hitsauksen tehokkuuden ja laadun parantamiseen. Se on investointeja suunnitellessaan teettänyt opinnäytetöitä, vertaillut eri hitsausmenetelmiä käytännössä ja tältä pohjalta investoinut uusiin robottihitsausasemiin ja virtalähteisiin. Yritys on kiskokaluston vahva osaaja ja vaativien rakenteiden sopimusvalmistaja. Tunnustuksen hitsauksen tutkimus- ja kehitysyksikkönä vastaanotti Lappeenrannan yliopiston (LUT) Koneen Teräsrakenteiden laboratorio, joka on toiminut rakenteiden vaativaan suunnitteluun ja lujuustekniseen tarkasteluun edelläkävijänä Suomessa vuodesta 1974. Laboratorio on tunnettu useista vaativien teräsrakenteiden kehitysprojekteista sekä aktiivisesta toiminnasta IIW:ssa. Laboratorion tieteellinen tutkimustoiminta ja opetus ovat alansa huippuluokkaa. Hitsauskouluttajana palkittiin Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Nivalan ammattiopisto, jota kiiteltiin aktiivisena IW, IWP ja IWS -pätevyyksien kouluttajana.

SHY palkitsi avajaisissa myös vuosien 2012 ja 2013 parhaat diplomityöt sekä Hitsaustekniikka-lehden artikkelit Tampereen Messut Oy:n lahjoittamilla stipendeillä. Paras DI-työ 2012 oli Pauli Lehdon Influence of grain size distribution on strength of welded shipbuilding structural steel. Parhaana DI-työnä 2013 palkittiin Timo Penttilän Eri MAG-hitsausprosessien ja -parametrien vaikutus suurlujuusteräksestä valmistetun otsapienahitsin äärikestävyyteen, muodonmuutoskykyyn ja vauriomuotoon. Hitsaustekniikka-lehden paras artikkeli vuonna 2012 oli Anna-Niina Räsäsen Yhteistyöllä hitsatun tuotteet valmistettavuutta parempaan suuntaan. Vuoden 2013 parhaaksi artikkeliksi valittiin Severi Anttilan, Vesa Lauhikarin ja Hannu-Pekka Heikkisen Ferriittisten ruostumattomien terästen hitsien jälkikäsittelyt.

Vuoden Hitsauskoordinoija -tunnustuksen sai Souru Oy:n Petteri Souru ansiokkaasta taidosta soveltaa IWS, IWE ja IWI -koulutuksesta ja kokemuksesta saamaansa osaamista yritystoiminnassa. Kunniakirjan Sourulle luovutti valitsijaraadin puheenjohtaja, AEL:n tuotekehityspäällikkö Eero Toivanen.

Nuorten SM-hitsauskilpailun voittaja edustaa Suomea WorldSkills 2015 -kilpailussa Brasiliassa

Kaikkina päivinä käytävissä Nuorten SM-hitsauskilpailuissa alle 21-vuotiaat ammattikoulussa opiskelevat ja jo jonkin aikaa työelämässä olleet nuoret hitsaajat ottavat mittaa toisistaan. Finaalissa ovat Pekka Sumiloff (Oulu), Jani Leskelä (Oulu), Olari Kalde (Kankaanpää), Oskar Österman (Pietarsaari), Timo Paananen (Pietarsaari), Julius Häggman (Pietarsaari), Janne Suihkonen (Kuopio) ja Roope Kokkonen (Kuopio). Kilpailun voittaja julkistetaan perjantaina 7.11.2014 klo 14.00. SM-hitsauskilpailun voittaja osallistuu WorldSkills 2015 -kilpailuun, joka järjestetään ensi vuoden elokuussa Brasiliassa. MM-kilpailuihin osallistuu yli 60 maata ja kilpailijoita kokonaisuutena on yli 1000. Messuilla nähdään myös Pohjoismaiden ensimmäiset Robottihitsauskilpailut. Nämä ”Mansen Mestaruuskilpailut” järjestää SHY yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopiston kanssa.

Turvallisuus ja työhyvinvointi puhuttavat laajasti seminaareissa

Messujen runsas ohjelmatarjonta luo katsauksen turvallisuus-, työhyvinvointi- ja hitsausalan ajankohtaisimpiin aiheisiin. Seminaareissa nostetaan esille muun muassa paloturvallisuus sosiaali- ja terveystoimessa, moderni työsuojelukoulutus, tietoisella läsnäololla saavutettava hyvinvointi, inhimilliset turvallisuustekijät, tapaturmien vähentäminen, terveelliset ja turvalliset työolot sekä ennalta ehkäisevä päihdetyö. Keskustelunaiheita ovat myös isien perhevapaat, työhyvinvointi muutostilanteissa, työkaaren eri vaiheiden johtaminen sekä Työturvallisuuskortti-järjestelmän kehittäminen.

Suojalaite Oy:n toteuttamien työnäytösten teemoja ovat säänsuojakatokselta pudonneen työntekijän pelastaminen, putoamisen jälkeinen toiminta, pelastaminen ja pelastautuminen korkealta sekä turvallinen säiliötyö. Vandernet Oy:n työnäytösten aiheita ovat turvallinen katto- ja tasotyöskentely, pylväs- ja mastotyöskentely, köysityöskentely sekä työntekoa tehostava putoamisenestävä ratkaisu, jossa on huomioitu pelastautumissuunnitelma. Messuilla toteutetaan myös maksuttomia aktiivisuusmittauksia ja kehonkoostumusmittauksia. www.eurosafety.fi, www.tyohyvinvointimessut.fi (Ohjelma)

Hitsausalan kansainvälinen konferenssi Nordic Welding Conference täydentää 5.–6.11. NWE-messujen tarjontaa. Konferenssin teemoja ovat hitsaus tulevaisuudessa, hitsaus pohjoismaissa, suurlujuusteräkset, laserhitsaus, robottihitsaus ja hitsatun rakenteen suunnittelu.

Messuilla on esillä myös konkreettisia taidonnäytteitä hitsausosaamisesta eli rakennettuja moottoripyöriä ja työn alla olevia runkoja. Moottoripyöriä messuille tuovat Mika Nieminen / Mr Moore Motorcycles Oy, Anssi Juvonen / MMAF – Modified Motorcycle Association of Finland ja Markus Raunio.

Turvallisuusalan messut toteutetaan Tampereella jo 14. kerran, nyt uudella nimellä EuroSafety. Työhyvinvointi- ja Nordic Welding Expo -messut järjestetään viidennen kerran. Näytteilleasettajia EuroSafety-messuilla on 107, Työhyvinvointi-messuilla 48 ja Nordic Welding Expossa 57. Tampereen Messut Oy toteuttaa NWE-messut SHY:n toimeksiannosta. EuroSafetyn ja Työhyvinvoinnin osalta pääyhteistyökumppanina toimii STYL ry. EuroSafety-, Työhyvinvointi- ja Nordic Welding Expo -messut ovat avoinna keskiviikkona 5.11. ja torstaina 6.11. klo 9–17, perjantaina 7.11. klo 9–16.

MEDIAMATERIAALIT: Avajaisten materiaalit, kuvat ja videot, lehdistötiedotteet, uutuustuotteet sekä muut mediamateriaalit löytyvät kootusti mediasivuilta: www.eurosafety.fi (Medialle).

Lisätiedot: www.eurosafety.fi, www.tyohyvinvointimessut.fi, www.nordicweldingexpo.fi

Twitter: @TampereenMessut, #EuroSafety, #Työhyvinvointi, #NordicWeldingExpo, #NWE.

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877, meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

EuroSafety, Työhyvinvointi:
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005, veli-pekka.rouvali(a)tampereenmessut.fi
Nordic Welding Expo:
Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923, raimo.pylvanainen(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs