Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Turku isännöi vuoden 2016 Euroopan meripäivää

Turun kaupunki

Turku isännöi vuoden 2016 Euroopan meripäivää

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2015 klo 07:30
Julkaisija: Turun kaupunki

Euroopan meripäivä -konferenssi (European Maritime Day, EMD)Investing in smart and sustainable solutions for Blue Growth järjestetään Turun Logomossa 18.–19.5.2016. Konferenssin pääteemana on kestävä merellinen kasvu.

Turkuun odotetaan noin tuhatta meriasioiden parissa toimivaa asiantuntijaa ja päättäjää eri puolilta Eurooppaa. Meripäivän tavoitteena on korostaa meriympäristön ja merellisen taloudellisen toiminnan suurta merkitystä kansainvälisesti.

Euroopan meripäivän 2016 sidosryhmien tiedotustilaisuus järjestetään Brysselissä keskiviikkona 18.11. klo 9-12 Suomen pysyvässä EU-edustustossa. Tilaisuus on osoittanut suurta kiinnostusta ja osallistujia on ilmoittautunut yli sata henkilöä.

Tilaisuudessa on puheenvuorot Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellilla, Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämiehellä, Suomen pysyvän EU-edustuston päällikkö, suurlähettiläs Pilvi-Sisko Vierros-Villeneuvella, lähestysneuvos Päivi Woodilla  Suomen pysyvästä EU-edustustosta sekä Euroopan komissiossa meri- ja kalastusasioiden pääosasto DG Maresta Claus Schultzella ja Haitze  Siemersilta.

Konferenssin lisäksi meripäiväkokonaisuuteen kuuluu yleisöpäivä, joka järjestetään 20.–22.5.2016. Ohjelmassa on merellisiä aktiviteetteja kaikenikäisille.

Isäntäkaupunki Turku on Suomen merialan ja telakkateollisuuden kärkialuetta. Monet maailman suurimmista ja ympäristöystävällisimmistä risteilyaluksista on rakennettu Turussa. 

Sidosryhmien tiedotustilaisuuden ohjelma liitteenä.

Mikä on Euroopan meripäivä?

Euroopan meripäivää on vietetty vuodesta 2008 alkaen aina toukokuun 20. päivän tienoilla Euroopan parlamentin ja Euroopan unionin neuvoston päätöksellä. Merkittävin Euroopan meripäivän tapahtuma on suurkonferenssi, joka järjestetään joka vuosi jossakin eurooppalaisessa merikaupungissa. Vuoden 2016 Meripäivän pääjärjestäjät ovat Euroopan komission meri- ja kalastusasioidenpääosasto DG Mare, Valtioneuvoston kanslia ja Turun kaupunki.

EMDn kotisivut.

European Maritime Day Turku

 

Lisätiedot:

EMD-konferenssi Turussa:
Mika Akkanen, kansainvälisten asioiden päällikkö Turun kaupunki, +358 50 559 0590, mika.akkanen@turku.fi

EMD-sidosryhmätilaisuus Brysselissä:
Krista Taipale, päällikkö Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppatoimisto, +32 (0) 498 126 000, european.office@turku.fi

 

 

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs