Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Tukesin ilotuliteturvallisuuskampanjan teemana #muistasuojalasit!

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Tukesin ilotuliteturvallisuuskampanjan teemana #muistasuojalasit!

Tiedote.
Julkaistu: 19.12.2014 klo 11:37
Julkaisija: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) muistuttaa ilotuliteturvallisuuskampanjassaan tänäkin vuonna suojalasien käytöstä. Julkisuuden henkilöille postitetaan suojalaseja, jotka päässään julkkisten toivotaan ottavan itsestään selfie-kuvia ja julkaisevan kuvat verkossa tunnisteella #muistasuojalasit. Myös viranomaisia ja muita yhteistyökumppaneita haastetaan mukaan kampanjaan.

-Päädyimme korostamaan kampanjassamme suojalasien tärkeyttä siksi, että suojalasit ovat helppo ja tehokas keino ehkäistä ilotulitteiden aiheuttamia silmävammoja. Sosiaalisessa mediassa näkyvällä kampanjalla toivomme tavoittavamme myös ne kohderyhmät, joita haluamme asiasta erityisesti muistuttaa, viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo Tukesista kertoo.

Suojalasit ovat ilotulitteita käytettäessä olleet pakolliset vuodesta 2009. Sairaalahoitoa vaativien silmävammojen määrä onkin viime vuosina pienentynyt. Viime vuodenvaihteen ilotulitusten yhteydessä sattui kuitenkin 11 sairaalahoitoa vaatinutta silmävammaa, niistä kaksi ilotulitteiden ampujille, kaksi lapsille ja seitsemän katsojille. Yksikään vamman saaneista ei ollut käyttänyt suojalaseja.

Johanna Salomaa-Valkamo uskoo, että haasteen saavat julkisuuden henkilöt haluavat olla mukana levittämässä viestiä tehokkaasti omissa kanavissaan. Julkkisten lisäksi kuka tahansa muukin voi osallistua kampanjaan, poseerata suojalasit päässä ja julkaista kuvat #muistasuojalasit-tunnisteella.

Nuoret miehet riskiryhmänä

Tukesin vuosi sitten teettämän tutkimuksen mukaan noin 20 prosenttia suomalaisista käyttää ilotulitteita uutenavuotena, ja joka kahdeksas ampuja ei käytä suojalaseja. Kielteisimmin suojalasien käyttöön suhtautuvat 15-24-vuotiaat miehet.

Tukes on kampanjoinut aktiivisesti ilotulitteiden turvallisen käytön puolesta vuodesta 2000 lähtien. Tukes valvoo ilotulitteiden turvallisuutta, vaatimustenmukaisuutta ja maahantuontia sekä vastaa ilotulitteiden markkinavalvonnasta. Ilotulitteiden käyttöä valvovat poliisit ja myyntiä pelastusviranomaiset.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo, puh. 029 5052 481

sähköposti etunimi.sukunimi@tukes.fi

Kampanjan kanavat:

www.ilotulitus.info

www.tukes.fi

www.facebook.com/hyvamarkku (aiempien vuosien kampanjoiden keulahahmo Markku opastaa ilotulitteiden turvalliseen käyttöön)

www.facebook.com/turvallisuusjakemikaalivirasto

Twitter: @Tukesinfo, @Ilotulitusinfo

Instagram: @Tukesinfo

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) valvoo ja edistää teknistä  turvallisuutta ja vaatimustenmukaisuutta sekä kuluttaja- ja kemikaaliturvallisuutta Suomessa. Tavoitteenamme on turvallinen, luotettava ja ekologisesti kestävä yhteiskunta.

Valvomme toimialojemme tuotteita, palveluita ja tuotantojärjestelmiä ja toimeenpanemme niihin liittyvää lainsäädäntöä.  Toimintamme tarkoituksena on suojella ihmisiä, omaisuutta ja ympäristöä turvallisuusriskeiltä.

Seuraa Tukesia somessa:

Twitter: @tukesinfo

Facebook: turvallisuusjakemikaalivirasto

LinkedIn: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto

Instragram: @tukesinfo

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs