Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Timanttiteko-palkinto Etelä-Savon pelastuslaitokselle

Suomen Erillisverkot

Timanttiteko-palkinto Etelä-Savon pelastuslaitokselle

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2013 klo 09:00
Julkaisija: Suomen Erillisverkot

 

Turvallisuus- ja puolustusasiain komitea on myöntänyt vuoden 2012 Timanttiteko-palkinnon Etelä-Savon pelastuslaitokselle. Palkinto jaettiin Suomen Erillisverkot Oy:n järjestämässä turvallisuusviestinnän ammattilaisten VIRVE-päivässä tiistaina 19.3.2013. Timanttitekopalkinto luovutetaan vuosittain esimerkilliselle toiminnalle, kehitystyölle tai innovaatiolle, jolla edistetään yhteiskunnan turvallisuutta.

Palkinnon myöntämisen perusteina arvioitiin muun muassa esitetyn tahon tai toiminnan merkitystä väestön, yhteiskunnan tai valtion turvallisuudelle sekä moninaista hyödynnettävyyttä poikkihallinnollisesti. Lisäksi arvioitiin toiminnan tai sen tulosten kustannustehokkuutta, monistettavuutta ja innovatiivisuutta sekä ajankohtaisuutta.

Turvallisuus- ja puolustusasiain komitea päätti myöntää vuoden 2012 Timanttiteko-palkinnon Etelä-Savon pelastuslaitokselle. Etelä-Savon pelastuslaitos on osoittanut erinomaista aloitteellisuutta ja innovointikykyä alueellisen tilannekuvan tuottamisessa ja välittämisessä. Tämä nähtiin erityisesti vuoden 2010 myrskyjen yhteydessä, ja oppeja on sen jälkeen valtakunnallisesti hyödynnetty Tapani- ja Hannu myrskyjen aikaan vuosina 2011–2012. Etelä-Savon pelastuslaitos on toiminut ansiokkaasti kehittäessään yhteistyötä Itä-Suomen alueella. Yhdessä tekemiseen on päästy tai sitä on aloitettu niin hankinnoissa, koulutuksessa, johtamisessa, tilannekuvan muodostamisessa, tiedottamisessa kuin varautumisessakin. Etelä-Savon pelastuslaitos täyttää siis selvästi palkinnon myöntämiselle asetetut kriteerit.

Palkinnon myöntää vuosittain Turvallisuus- ja puolustusasiain komitea ministeriöiden valmiuspäällikkökokouksen esityksestä. Komitea vastaa Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittisen aseman seurannasta sekä kokonaisturvallisuuden alaan kuuluvien asioiden yhteensovittamisen valmistelusta, toimien yhteiskunnan turvallisuuden strategisena suunnittelun ja seurannan toimielimenä.

 

Timanttiteko-palkinto on myönnetty vuodesta 2007 alkaen seuraaville yhteisöille:

  • 2011 Suomen Tokion suurlähetystö
  • 2010 Lapin matkailun turvallisuusverkostolle
  • 2009 TIETO-valmiusharjoitukselle, jonka vetovastuun jakavat liikenne- ja viestintäministeriö sekä
  • puolustusvoimat
  • 2008 Merellisten viranomaistoimijoiden METO-yhteistyölle, jossa organisatorisina päätoimijoina ovat
  • Merenkulkulaitos, Rajavartiolaitos ja Suomen merivoimat
  • 2007 Vantaan kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystykselle

 

Yhteiskunnan turvallisuusstrategiaan voi perehtyä verkossa www.yhteiskunnanturvallisuus.fi.

 

Lisätietoa palkinnosta antaa:

Turvallisuuskomitean pääsihteeri Aapo Cederberg, puh. 0295 140 700, sähköposti: etunimi.sukunimi@defmin.fi

Lisätietoa palkinnon saajasta antaa:

Seppo Lokka, pelastusjohtaja, Etelä-Savon pelastuslaitos, puh. 020 133 4400, sähköposti: etunimi.sukunimi@espl.fi

 

 

Suomen Erillisverkot -konsernin tehtävänä on turvata yhteiskuntamme elintärkeiden toimintojen johtamista. Suomen Erillisverkot tytäryrityksineen on asiantunteva toimija, joka mahdollistaa asiakkailleen laadukkaan, luotettavan ja turvallisen tiedonkulun. Suomen Erillisverkot osallistuu yhteiskunnan tietojärjestelmien ja tietoliikenneratkaisujen kehittämiseen yhteistyössä julkishallinnon organisaatioiden kanssa. Yhtiö toimii päätettyjen hankkeiden ja uusien palvelujen toteuttajana. Suomen Erillisverkot Oy on valtion kokonaan omistama voittoa tavoittelematon osakeyhtiö, jonka palveluksessa on vajaa 100 henkilöä ja liikevaihto on noin 40 miljoonaa euroa. Yhtiön omistajaohjauksesta vastaa valtioneuvoston kanslia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs