Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Tietoturvariskien ennakointiin panostettava

Teknologiateollisuus ry

Tietoturvariskien ennakointiin panostettava

Tiedote.
Julkaistu: 08.03.2013 klo 13:48
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Amerikkalaisen Mandiant-konsulttiyhtiön raportti paljasti vastikään vakavia yhdysvaltalaisyrityksiin ja yhteiskunnan palveluihin kohdistuneita kyberhyökkäyksiä. Tietoturvaiskujen uhka on otettava vakavasti kaikkialla maailmassa. Suomalaisissa tietoturvayrityksissä on huippuosaamista, jota kannattaisi hyödyntää niin turvallisuus- kuin elinkeinopoliittisesti.

Kyberhyökkäykset ovat arkipäivää kaikkialla maailmassa. Niitä tekevät niin valtioiden tiedustelupalvelut, organisoituneet rikollisjärjestöt kuin harrastelijahakkeritkin.

Järjestelmiä ei pystytä aukottomasti suojaamaan, joten havainnointi- ja reagointikykyä tulee kehittää jatkuvasti. Monissa organisaatioissa olisi paljon tehtävää jopa perusasioissa. Varautumisessa on huomioitava myös yritysten uudet käytännöt ja toimintamallit, kuten jatkuvasti lisääntyvä etätyö ja pilvipalveluiden käyttö.

Mandiantin paljastusraportti on hyvä aloite keskustelulle siitä, kuinka suomalainen yhteiskunta pidetään kilpailukykyisenä ja kuinka varaudumme yhdessä uusiin uhkiin. Raportti on myös muistutus siitä, että jatkuvasti muuttuvassa digitaalisessa palveluarkkitehtuurissa asiat täytyy tehdä suunnitellusti ja mieluummin etukäteen riskit huomioiden, kuin vahinkoja jälkikäteen katuen.

Teknologiateollisuuteen viime vuonna perustetun Tietoturvaklusterin jäsenyrityksistä löytyy huomattavaa kykyä suojella suomalaista yhteiskuntaa sekä kehittää havainnointi- ja reagointikykyä. Tietoturva-alan huippuosaaminen on Suomelle myös iso mahdollisuus maailmanmarkkinoilla.

Tietoturvaklusteri FISC:n muistio Mandiant-raportista  

Lisätietoja:

Jukka Viitasaari, Teknologiateollisuus ry, Tietotekniikka-toimialan johtaja, puh. 040 823 5507, jukka.viitasaari@teknologiateollisuus.fi
Juha Remes, FISC:n toiminnanjohtaja, puh. 040 483 5550, juha.remes@flashtec.fi
Timo Kotilainen, FISC:n puheenjohtaja, puh. 040 523 6582, timo.kotilainen@nixu.com

FISC (Finnish Information Security Cluster) on tietoturva-alan yritysten yhteistyöryhmä, joka toimii  Teknologiateollisuus ry:n tietotekniikka-toimialan DIGI.FI:n yhteydessä. Ryhmään kuuluu noin 40 yritystä, jotka ovat erikoistuneet tietoturvan eri lohkoihin, kuten tiedon suojaaminen, käyttäjätunnistus, tietosuoja-asiat, pilvipalveluiden tietoturva, salaus- ja palomuuriteknologiat sekä virustorjunta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs