Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Tietoturvan kuukausikatsaus 1_2016

Tietoturvan kuukausikatsaus 1_2016

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2016 klo 14:59
Julkaisija: Check Point Software Technologies Finland Oy

Tietoturvan kuukausikatsaus 1/2016 

Kyberriskien kasvu on todellista

Check Point Software Technologiesin maajohtajan Petri Sonkerin mielestä yritysjohtajien huoli kyberturvallisuudesta on perusteltua ja riskien kasvu todellista.

Espoo, tiistai 26. tammikuuta 2016 – Aalto-yliopiston ja OP-ryhmän tuoreen suuryritystutkimuksen mukaan huoli kyberriskeistä on kasvanut yrityksissä merkittävästi. Maailman johtavan yritysten tietoturvaratkaisujen toimittajan Check Point Software Technologiesin Suomen maajohtajan Petri Sonkerin mielestä yritysjohtajat ovat oikeassa todetessaan, että riskit vaativat varautumista lähitulevaisuudessa.

Suomi on kyllä moneen muuhun verrattuna turvallinen maa, mutta emme voi tuudittautua siihen, ettei täällä lintukodossa satu mitään. Kyberrikolliset ovat innovatiivisia ja kehittävät jatkuvasti uutta. Joulukuun globaali haittaohjelmatilastomme osoittaa 17 prosentin kasvua edellisvuotiseen, ja aktiivisten haittaohjelmaperheiden määrä kasvoi 25 prosenttia, Sonkeri kertoo.

Yritysjohtajat ovat erityisen huolissaan suoraan yritykseen kohdistuvista tietomurroista ja palvelunestohyökkäyksistä. Tarkasti kohdistettujen hyökkäysten yleistyminen on kansainvälinen trendi, jonka Check Point mainitsee tämän vuoden tietoturvaennusteessaan. Sonkerin mukaan trendi koskee myös Suomea.

 Haittaohjelmatilasto: Suomen yleisimmät Kelihos ja Necurs

 Check Pointin ThreatCloudTM on maailman laajin verkosto, joka kerää tietoja kyberhyökkäyksistä ja näyttää ne reaaliaikaisesti kartalla. Maailman yleisimmät haittaohjelmatyypit olivat verkoston keräämien tietojen mukaan joulukuussa Conflicker, Sality ja Necurs.

Conflicker-mato vastasi yksinään 25 prosentista tietoon tulleista hyökkäyksistä. Sitä havaittiin myös Suomessa. Maailman tunnetuin mato on sitkeähenkinen ja mahdollistaa kohteen ottamisen etähallintaan sekä muiden haittaohjelmien lataamisen tartunnan saaneelle koneelle. Sality-hyökkäyksiä oli 9 prosenttia kokonaismäärästä.

Yleisimmät mobiilihaittaohjelmat olivat Xinyin, AndroRAT ja Ztorg. Android-laitteille hyökättiin selvästi useammin kuin iOS-laitteille.

Suomen yleisimmät tietokoneiden haittaohjelmaperheet olivat joulukuussa Kelihos ja Necurs. Kelihos liittää tietokoneen bottiverkkoon, jota voidaan käyttää esimerkiksi roskapostin lähettämiseen ja bitcoinien louhintaan. Necurs-troijalainen voi salakuljettaa koneelle haittakoodeja ja muun muassa haitata virustorjunnan toimintaa.

--

Tarkempia tietoja haittaohjelmista löytyy täältä: Check Point ThreatWiki

Ajantasainen kartta meneillään olevista hyökkäyksistä löytyy täältä: Check Point Threat Map

Check Pointin tietoturvaennuste 2016 löytyy täältä: Check Point Security Predicions 2016

Check Pointin tietoturvatiimin blogi löytyy täältä: Check Point Blog

--

Lisätietoja myös:

Check Point Software Technologies Finland, maajohtaja Petri Sonkeri, petris.@checkpoint.com, p. 040 5047843

OSG Viestintä, Maija Rauha, maija.rauha@osg.fi, p. 0400 630 065

--

Seuraa Check Pointia:

Check Pointin blogi: http://blog.checkpoint.com/

Twitter: www.twitter.com/checkpointsw

Facebook: https://www.facebook.com/checkpointsoftware

YouTube: http://www.youtube.com/user/CPGlobal

 

 

Liitetiedostot

Check Point Software Technologies Ltd.
Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) on maailman suurin yksinomaan tietoturvaan keskittynyt yhtiö. Se on alan edelläkävijä ratkaisuillaan, jotka torjuvat asiakkaisiin kohdistuvat kyberhyökkäykset havaiten haittaohjelmat ja muut tunkeutujat ainutlaatuisen tehokkaasti. Check Pointin täydellinen tietoturva-arkkitehtuuri suojaa yritysverkot mobiililaitteisiin asti, ja sen ratkaisuja ohjataan kattavan ja intuitiivisen hallintajärjestelmän kautta. Check Point huolehtii yli 100 000 yrityksen ja yhteisön tietoturvatarpeista organisaation koosta riippumatta. At Check Point, we secure the future.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs