Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Tiedätkö tarinan 112 -päivän takana?

Suomen Palopäällystöliitto

Tiedätkö tarinan 112 -päivän takana?

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2016 klo 14:44
Julkaisija: Suomen Palopäällystöliitto

112-päivä on eri turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjassa halutaan kiinnittää ihmisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Turvallinen arki syntyy pienistä teoista, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta.

Vuonna 1996 Satakunnan hätäkeskuksen viestipäällikkö Lauri Lempinen esitti, että Suomen Palopäällystöliitto ryhtyisi aloitteelliseksi sisäministeriön pelastusosaston suuntaan 11. helmikuuta-päivän nimeämiseksi kansalliseksi hätänumeropäiväksi. Alun perin oli tarkoituksena tehdä tunnetuksi uutta hätänumeroa 112.

Palopäällystöliiton silloiset koulutuspäällikkö Pekka Tähtinen ja toiminnanjohtaja Markku Grönlund valmistelivat asiaa ja Suomen Palopäällystöliitto teki asiasta esityksen sisäministeriölle.

Ensimmäistä hätänumeropäivää vietettiin seuraavana vuonna 1997.

Hätänumero 112 toimii kaikkialla EU:n alueella ja hätänumerosta 112 saa avun todellisissa hätätilanteissa kaikkialla EU-maissa. Hätänumero 112 toimii maksutta sekä kiinteästä puhelimesta että matkapuhelimesta. Jotta hätänumero 112 tunnettaisiin hyvin kaikkialla Euroopassa, Euroopan komissio on yhdessä Euroopan parlamentin ja neuvoston kanssa julistanut helmikuun 11. päivän Euroopan 112-päiväksi. Suomi osallistuu talkoisiin järjestämällä 112-päivän tapahtumia eri puolilla Suomea.

112-päivää vietetään 11. helmikuuta. Vuonna 2016 kampanja-aikaa on koko viikko 6, jolloin 112-päivän tapahtumia järjestetään ympäri Suomen. Tänä vuonna kampanjan teema on erityisesti nuorten ja iäkkäiden henkilöiden turvallisuus.

Lisätietoa muun muassa 11.2. päivän tapahtumista ja kampanjasta voi lukea osoitteesta www.112-paiva.fi

 

Liitetiedostot

Suomen Palopäällystöliitto — Finlands Brandbefälsförbund ry on vuonna 1932 perustettu valtakunnallinen järjestö, jonka tavoitteena on kohottaa jäsenistön ammattiosaamista sekä edistää ihmisten, yhteisöjen ja yhteiskunnan valmiutta estää onnettomuuden jo ennalta ja toimia oikein erilaisissa vaaratilanteissa. Palopäällystöliitolla ei ole ammatilliseen edunvalvontaan liittyviä tehtäviä. Sen sijaan turvallisuuden edistäminen on tärkein tehtävämme.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs