Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Tasavallan presidentti tutustuu lukiolaisten turvakurssiin Santahaminassa

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

Tasavallan presidentti tutustuu lukiolaisten turvakurssiin Santahaminassa

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2015 klo 12:09
Julkaisija: Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tulee Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) vieraaksi lauantaina 18.4. kello 13.30 Santahaminaan. Presidentti perehtyy lukiolaisten varuskuntaviikonlopun toimintaan ja harjoituksiin. Vierailun isäntänä toimii MPK:n hallituksen puheenjohtaja Juha Korkeaoja.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys järjestää ensi viikonloppuna pääkaupunkiseudun lukiolaisille suunnatun turvakurssin Santahaminassa, jolle osallistuu noin 240 lukiolaista.

”Kouluissa kurssia pidetään yhteiskunnallisesti merkittävänä ja palautteiden mukaan nuoret kokevat sen tarpeellisena ja käytännönläheisenä tapana perehtyä yhteiskunnan kokonaisturvallisuuteen. Hakijoita jokaiselle kurssille on yli 600, mutta mukaan mahtuu vain 240 kaikista pääkaupunkiseudun lukioista”, kertoo harjoituksen johtaja Sami Auersalmi.

Turvakurssi on lukioiden yhteiskuntaopin soveltava kurssi, joka koostuu viidestä luentoillasta sekä varuskuntaviikonlopusta. Kokonaisuudessa päästään tutustumaan viranomaisten toimintaan ja tehtäviin sekä harjoitellaan arjen kriisitilanteiden taitoja. Viikonlopun aikana yövytään sekä maastossa että kasarmilla.

”Nuorten turvakoulutuksen valtakunnallinen kehittäminen osana varautumis- ja turvallisuuskoulutusta on yksi MPK:n tulevan strategian painopisteistä. Pääkaupunkiseudulla järjestetään kaksi suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen turvakurssi vuodessa. Kaikkiaan kursseillamme käy vuosittain noin 1 500 nuorta. Tilausta tällaiselle toiminnalle siis on”, tiivistää MPK:n toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen.

Tilaisuuden lopuksi medialla on mahdollisuus kysymyksiin. Mediaa pyydetään ilmoittautumaan pe 17.4.2015 klo 12.00 mennessä: MPK:n viestintäpäällikkö Miia Iivarille, miia.iivari@mpk.fi, p. 050 522 0024

Lisätietoja: Miia Iivari, MPK:n viestintäpäällikkö, miia.iivari@mpk.fi, p. 050 522 0024

Maanpuolustuskoulutusyhdistys - MPK on valtakunnallinen vapaaehtoisen maanpuolustuksen yhteistyöjärjestö, jonka jäseninä ovat 14 keskeistä maanpuolustusjärjestöä sekä maanpuolustustyötä lähellä olevaa järjestöä. MPK toiminnasta on säädetty laissa vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta (556/2007). Puolustusministeriö ohjaa ja valvoo yhdistyksen toimintaa. MPK järjestää vuosittain noin 1 800 kurssia eri puolilla Suomea. Osallistujia on yli 48 00 henkilöä. Kurssitarjonta jakautuu sotilaalliseen koulutukseen sekä kaikille avoimeen varautumis- ja turvallisuuskoulutukseen.

Ajankohtaista tietoa MPK:n organisaatiosta ja kurssitoiminnasta löytyy verkkosivuilta www.mpk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs