Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Suomalaiset korottaisivat puolustusbudjettia

Reserviläisliitto tiedottaa

Suomalaiset korottaisivat puolustusbudjettia

Tiedote.
Julkaistu: 15.11.2014 klo 10:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Selvästi yli puolet (57,8%) suomalaisista kannattaa puolustusmäärärahojen korotusta. Tämä selvisi Reserviläisliiton loka- ja marraskuun vaihteessa teettämästä tutkimuksesta, jonka teki Innolink Research Oy. Tutkimuksessa oli mukana 1.026 suomalaista.

Puolustuksemme haasteita selvittäneen, parlamentaarisen selvitysryhmän raportin mukaan korotustarve on jo vuoden 2016 talousarviossa 50 miljoonaa ja vuoteen 2020 mennessä asteittain 150 miljoonaa euroa. Korotus on tarpeen mm. puolustusvoimien lähivuosina vanhenevan kaluston uusimiseksi.

Nyt tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että miehistä (66,9%) selvästi naisia (46,6%) suurempi osuus hyväksyy esitetyn korotuksen. Ymmärtämys korotustarpeelle lisääntyy iän myötä, sillä yli 56-vuotiaista suomalaisista lähes kolme neljäsosaa (71,6%) hyväksyy noston kun taas alle 23-vuotiaista vastaajista vain hieman runsas 40 prosenttia (41,7%) on valmis nostamaan määrärahoja esitetysti.

Lähes viidennes (19,1%) ei osaa ottaa asiaan kantaa. Naisista tähän ryhmään kuuluu yli neljännes (26,7%) vastaajista kun taas miehistä lähes 90 prosenttia (88,4%) omaa korotustarpeesta selkeän näkemyksen. Myös nuorten joukossa on paljon epätietoisia, sillä alle 23-vuotiasta lähes kolmannes (28,3%) ei osaa ottaa esitettyyn korotukseen kantaa.

Reserviläiset seisovat esitetyn korotuksen takana lähes yksimielisesti. Reserviläisliiton 4.-10.11.2014 tekemässä jäsenkyselyssä 95 prosenttia vastaajista ilmoitti tukevansa esitettyä puolustusmäärärahojen korotusta. Liiton jäsenkyselyyn osallistui 3.564 Reserviläisliiton jäsentä.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 346 paikallista yhdistystä ja noin 36.500 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs