Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » SUH tiedottaa: Kaikki alle 20-vuotiaat pysyivät pinnalla kesä-elokuussa

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry

SUH tiedottaa: Kaikki alle 20-vuotiaat pysyivät pinnalla kesä-elokuussa

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2013 klo 10:27
Julkaisija: Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto SUH kiittää nuoria viisaasta vesillä olosta! SUH:n keräämien ennakkotietojen mukaan nuoret pitivät hyvin huolta itsestään ja toisistaan kesällä: yksikään ei hukkunut kesä-elokuussa 2013.

Elokuussa 2013 hukkui 15 miestä ja 3 naista, lisäksi heinäkuulle tuli kaksi tapausta lisää.  Viime vuonna vastaavana ajankohtana hukkui 12 miestä ja 3 naista. Elokuun loppuun mennessä on tänä vuonna hukkunut yhteensä 88 henkilöä: 73 miestä ja 15 naista. Vuonna 2012 vastaava luku oli 81 (71 miestä ja 10 naista). Lämmin kesä lisäsi erityisesti uidessa tapahtuneita hukkumisia.

Valtaosa hukkumisista on tapahtunut Etelä-Suomessa (21 henkilöä) Itä-Suomessa (20 henkilöä), sekä Länsi- ja Sisä-Suomessa (19 henkilöä). Vuonna 2012 eniten hukkumisia tapahtui Itä-, Etelä- sekä Länsi- ja Sisä-Suomessa (21 sekä 16 ja 16 henkilöä).

Tänä vuonna hukkuneista, joiden iästä oli maininta, peräti 75 % on ollut 50-vuotiaita tai vanhempia. Naisten hukkumisista valtaosa on tapahtunut uidessa, vain yksi nainen on hukkunut vesiliikenteessä (ja kahdessa tapa ei tiedossa).


Hukkumistilastot: www.suh.fi/hukkumistilastot

SUH muistuttaa veneilijöitä pelastusliivien tärkeydestä: niiden pitää olla oikeanlaiset ja ne pitää pukea oikein päälle. Monella hukkuneista olisi ollut huomattavasti paremmat edellytykset selviytyä, jos heillä olisi ollut pelastusliivit päällä. Alkoholin käyttöä vesillä tulee välttää.

Vedet alkavat viilentyä koko maassa, joten hypotermian vaara kasvaa sen myötä. Uimaan ei tule lähteä yksin, vaan pyytää joku mukaan tai ainakin seuraksi lähistölle (esim. laiturille tai rannalle). Lisäksi pitää aina varmistaa, että uintikaveri tulee perässä saunaan tai pukuhuoneeseen asti.

LISÄTIETOJA ANTAVAT
Toiminnanjohtaja Pärla Salomaa, p. 09-343 6560, gsm 050-572 3156, parla.salomaa@suh.fi
Koulutussuunnittelija Anne Hiltunen, p. 09-343 6560, gsm 044-018 1879, anne.hiltunen@suh.fi

 

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto SUH edistää ja tukee uimataidon ja uinninopetuksen kehittymistä. Koulutamme opettajia ja ohjaajia kaikilla toimintasektoreillamme: uimaopetus, uinninvalvonta, vauva- ja perheuinti, erityisuinti sekä vesitreeni.

Tavoitteenamme on parempi vesiturvallisuuskulttuuri. Haluamme alentaa hukkumiskuolemien määrää selvästi.

Uimataito sekä pelastautumis- ja pelastamistaidot ovat kansalaistaitoja. Varhain opituilla ja säännöllisesti ylläpidetyillä taidoilla on suuri merkitys hukkumiskuolemien määrän vähentämisessä. Arviolta kahdeksan kymmenestä suomalaisesta hukkuneesta olisi pelastunut, jos pulaan joutunut olisi käyttänyt pelastusliiviä, tai tapauksen nähneet olisivat osanneet auttaa.

SUH:n omalle postituslistalle voi ilmoittautua osoitteessa www.suh.fi/postituslista
Lisätietoa SUH:n toiminnasta löytyy liiton www-sivuilta www.suh.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs