Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Siivoa Facebook- ja Twitter-tilisi epäilyttävistä sovelluksista

Siivoa Facebook- ja Twitter-tilisi epäilyttävistä sovelluksista

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2014 klo 09:23
Julkaisija: Check Point Software Technologies Finland Oy

Milloin viimeksi tarkistit, mitkä sovellukset pääsevät käsiksi Facebook- ja Twitter-tiliesi tietoihin? Kevätsiivousta voi kutsua myös auditoinniksi, ja ohjeet antaa tietoturvayhtiö Check Pointin maajohtaja Jukka Saarenmaa.

Helsinki 27.2.2014 – Ei ole pelkästään yksityisasia, mitä ihmiset puuhaavat some-tileillään, koska monet käyttävät niitä työnantajan koneilla. Viattoman näköisen Facebook-linkin klikkaus voi tehdä koneesta esimerkiksi roskapostin lähettäjän.

                      – Valveutuneella yrityksellä on ajantasaiset tietoturvaratkaisut, jotka tunnistavat haittaohjelmat ja estävät niitä leviämästä yritysverkkoon. Ihmisten kannattaa silti kantaa kortensa kekoon ja harkita, mitä linkkejä avaavat. Lisäksi Facebook- ja Twitter-tilit on hyvä siivota säännöllisesti, Jukka Saarenmaa kehottaa.

                      Sovellusten käyttäjäksi on niin helppoa kirjautua, että se tapahtuu usein puolivahingossa. Tyypillisesti käyttäjä haluaa osallistua kilpailuun tai tehdä testin, mutta antaa samalla luvan luovuttaa tilin tietoja kolmannen osapuolen käyttöön. Useimmiten se on täysin vaaratonta, mutta ei aina.

 

Näin siivoat Twitterissä

Mene Twitter-tilisi etusivulle. Paina oikeassa yläkulmassa olevaa rattaankuvaa, jolloin näkyviin tulee valikko, profiilikuvasi ja teksti ”Muokkaa profiilia”. Paina sitä. Valitse seuraavasta näkymästä vasemmalta ”Sovellukset”.

                      Nyt näet listan kaikista sovelluksista, joille olet antanut luvan käyttää tilisi tietoja. Onko mukana yllätyksiä? Paina ”Peruuta käyttöoikeus” kaikkien sovellusten kohdalla, joita et tunne, et tiedä käyttäneesi tai joita et käytä enää. Tämän jälkeen voit vielä muuttaa mieltäsi painamalla ”Kumoa käyttöoikeuksien peruuttaminen.”

Jos olet epävarma, poista sovellus. Jos huomaat myöhemmin, että tarvitset sitä, voit aina kirjautua uudelleen.

                     

Näin auditoit Facebookin

Facebookissa saat sovellusluettelon esiin niin, että painat vasemmalla ylhäällä, profiilikuvasi vieressä olevaa lukon kuvaa. Valitse ”Näytä lisää asetuksia”. Valitse sitten vasemmalla olevasta listasta ”Sovellukset”. Toinen reitti on yläpalkin oikeasta reunasta, kärjellään seisovan kolmion alta avautuva palkki, josta voit valita ”Asetukset”. ”Sovellukset” löytyvät jälleen vasemmasta sivupalkista. Paina sitä.

Esiin tulevan luettelon joka rivillä on sovellus, jolla on oikeus käyttää tietojasi. Rivin oikeassa reunassa näet x:n. Paina sitä, jos et käytä sovellusta enää. Paina ”Muokkaa”, jos haluat tarkistaa, mitä tietoja sovellus kerää ja saako se esimerkiksi julkaista puolestasi tietoja kavereidesi aikajanoilla. Voit samalla muuttaa asetuksia.

Kun olet painanut x, esiin tulee ilmoitusikkuna, jossa voit vahvistaa tai peruuttaa sovelluksen poistamisen.

Tutki myös ”Muiden käyttämät sovellukset”. Siellä voit päättää, mitä tietojasi kaverisi voivat antaa sovelluksille, joita he itse käyttävät.

Facebookin sovellusalustan voi myös kytkeä kokonaan pois päältä, mutta silloin et pysty enää käyttämään itsekään mitään Facebookin sovelluksia etkä nettisivuja, joille olet rekisteröitynyt Facebook-tunnuksilla.

 

Lisätietoja: Check Point Software Technologies Finland Oy, maajohtaja Jukka Saarenmaa, p. 040 744 9531, jukka.saarenmaa@checkpoint.com

Seuraa Check Pointia sosiaalisessa mediassa:
Twitter: www.twitter.com/checkpointsw 
Facebook: https://www.facebook.com/checkpointsoftware 
YouTube: http://www.youtube.com/user/CPGlobal

 

Liitetiedostot

Check PointSoftware Technologies Ltd.
Check Point Software Technologies Ltd. (www.CheckPoint.com) on maailman johtava internetin turvallisuuden asiantuntija, joka tarjoaa asiakkailleen tinkimättömän suojan kaikenlaisia tietoturvauhkia vastaan vähentäen tietoturvan monimutkaisuutta ja alentaen sen kokonaiskustannuksia. Check Point on ollut alan edelläkävijä patentoituun tekniikkaan perustuvasta Firewall-1-palomuuuristaan lähtien. Tällä hetkellä Check Point kehittää innovaatioita Software Blade -arkkitehtuurin pohjalta tarjoten joustavia ja yksinkertaisia ratkaisuja, jotka voidaan räätälöidä vastaamaan täsmällisesti minkä tahansa organisaation turvallisuustarpeita. Check Point on alan ainoa palveluntarjoaja, joka ylittää teknologian ja näkee turvallisuuden liiketoimintaprosessin osana. Check Point 3D Security turvaa yrityksen tietovarannot yhdistämällä ainutlaatuisella tavalla ihmiset ja tietoturvakäytännöt sekä niiden valvonnan. Näin tietoturvatoiminnot saadaan vastaamaan organisaation liiketoiminnan tarpeita. Check Pointin asiakkaina on kymmeniä tuhansia erikokoisia yrityksiä, mukaan lukien kaikki Fortune- ja Global 100 -yritykset. Check Pointin palkitut ZoneAlarm-ratkaisut suojaavat miljoonia kuluttajia tietomurroilta, vakoiluohjelmilta ja identiteettivarkauksilta.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs