Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Robotit huolehtimaan turvallisuudesta – Suomen Turvallisuusosaaminen Oy ja GIM Oy selvittävät automatiikan mahdollisuuksia turvallisuusalalla

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Robotit huolehtimaan turvallisuudesta – Suomen Turvallisuusosaaminen Oy ja GIM Oy selvittävät automatiikan mahdollisuuksia turvallisuusalalla

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2015 klo 08:30
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Robotiikka ja automaatiotekniikka tulevat muuttamaan turvallisuusalan palvelutoimintaa tulevaisuudessa. Turvallisuusalan asiantuntijayritys Suomen Turvallisuusosaaminen Oy ja robotiikkaan erikoistunut Generic Intelligent Machines Oy (GIM Oy) selvittävät yhdessä automatiikan mahdollisuuksia turvallisuusalalla. Esiselvitystä rahoittaa Tekes.

Robotiikka ja automaatiotekniikka tarjoavat kiinnostavia mahdollisuuksia turvallisuusalan palveluiden kehittämiseen, sillä alan palveluissa on runsaasti toistuvia, yksinkertaisia toimenpiteitä, joita voitaisiin automatisoida. Myös vartioitavat alueet ovat usein selkeitä kokonaisuuksia, joita pystyttäisiin valvomaan automaattisesti. – Robotiikkaa on toistaiseksi hyödynnetty hyvin rajallisesti turvallisuuspalveluissa: käytössä olevat turvallisuusrobotit ovat keskittyneet rajattuihin segmentteihin, eikä niitä ole integroitu muihin järjestelmiin, kertoo yrittäjä Jyri Paasonen Suomen Turvallisuusosaaminen Oy:stä.

Suomen Turvallisuusosaaminen Oy ja GIM Oy lähtevät nyt projektissaan selvittämään mahdollisuuksia integroida automaatio- ja robotiikkaratkaisuja osaksi turvallisuus- ja kiinteistötekniikkaa. Projektissa on tarkoitus yhdistää teknologia- ja liiketoimintaosaaminen juridiseen osaamiseen. Tältä pohjalta yritykset haluavat luoda liiketoiminta- ja palvelukonseptin robotiikan ja automatiikan hyödyntämiseksi turvallisuusalalla.

Konseptilla haetaan hyötyjä niin turvallisuusalan palveluntuottajille kuin palveluiden loppukäyttäjille. – Palveluiden tuottajien kannalta automaatiotekniikka tarjoaa mahdollisuuksia parempiin katteisiin. Alan toimijoilla on halua parantaa palvelutasoaan, mutta työvoimakustannusten vuoksi palvelutuotannon yksikkökustannukset ovat tällä hetkellä korkeat, ja palvelutason parantaminen pienentäisi katteita liikaa, Paasonen selvittää. – Loppukäyttäjien kannalta robotiikan ja automaatiotekniikan avulla voitaisiin puolestaan pienentää mm. vikahälytysten aiheuttamia kustannuksia. Tällä hetkellä vikahälytykset aiheuttavat tutkimuksien mukaan jopa 80 % vartiointipalveluiden kustannuksista.

Turvallisuusalan markkinat ovat lähes kymmenkertaistuneet maailmanlaajuisesti viimeisten 10 vuoden aikana, ja niiden kokoluokka on arviolta 100 miljardia euroa. Markkinoiden kasvu on jatkunut taloudellisesta tilanteesta huolimatta yhä sekä Euroopassa että maailmanlaajuisesti. – Palvelu- ja liiketoimintamallin kehittäminen avaa meille mahdollisuuksia ottaa osamme tästä kasvusta.

Lisätietoja:

Jyri Paasonen, yrittäjä, OTT, Suomen Turvallisuusosaaminen Oy, 0102 714 291 jyri.paasonen@turvallisuusosaaminen.fi

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@mikseimikkeli.fi

www.turvallisuusosaaminen.fi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.fi

Suomen Turvallisuusosaaminen Oy on mukana Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n "Lean startup -ketterä kehittämisohjelma" -hankkeessa. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin kaupunki ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs