Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Reserviläisliitto koolle Ouluun

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto koolle Ouluun

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2011 klo 16:31
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton syyskokoustapahtuma järjestetään 19.-20.11. Oulussa. Kokoushotellina toimivaan Radisson Blue hotelliin kokoontuu runsaasti reserviläisiä seuralaisineen eri puolilta maata. Tapahtuman päättävässä maanpuolustusjuhlassa puheen pitää maaherra Eino Siuruainen.  

Reserviläisliiton kaksipäiväinen kokous- ja juhlatapahtuma käynnistyy lauantaina 19.11. klo 10.00. Ennen virallisen syyskokouksen alkua ohjelmassa on lähinnä osallistuvien yhdistysten valtakirjojen tarkastusta sekä Eko-aims Oy:n erilaisten ampumalaitteistojen esittelyä. Pohjoiskarjalainen perheyritys valmistaa mm. puolustusvoimien käyttöön ampumalaitteistoja, joiden avulla koulutetaan varusmiehille ammunnan perustaitoja. Laitteistoja on paljon myös reserviläisyhdistysten ja -piirien käytössä.

Reserviläisliiton sääntömääräinen syyskokous alkaa klo 14.00 hotellin kokoustiloissa. Käsittelyssä ovat mm. liiton ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Lisäksi täydennetään liittohallitusta sekä nimetään liitolle kunniapuheenjohtaja. Välittömästi syyskokouksen jälkeen alkavassa uuden liittohallituksen järjestäytymiskokouksessa valitaan liiton ensi vuoden varapuheenjohtajat.

Syyskokouksen jälkeen osallistujilla on mahdollisuus osallistua Oulun kaupungin vastaanotolle sekä klo 19.00 alkavaan iltajuhlaan, jossa esintyy A. Purala & Group. Iltatilaisuuteen osallistuminen edellyttää illalliskortin hankintaa.

Siuruainen juhlapuhujana

Sunnuntaina 20.11. ohjelma alkaa klo 10.00 jumalanpalveluksella Oulun Tuomiokirkossa. Palveluksen jälkeen marssitaan lippulinnan johdolla takaisin kokoushotellille. Mukana on paljon liiton jäsenyhdistysten ja piirien lippuja eri puolilta Suomea.

Liiton syyskokoustapahtuman päättävä valtakunnallinen maanpuolustusjuhla alkaa sunnuntaina klo 13.00 kokoushotellissa. Tilaisuus on kaikille avoin yleisötilaisuus, jossa juhlapuheen pitää maaherra Eino Siuruainen. Asuna maanpuolustusjuhlassa on tumma puku tai paraatipuku ja isot kunniamerkit.

Kaikkiin Oulun syyskokoustapahtuman tilaisuuksiin pl. liittohallituksen järjestäytymiskokous on tiedotusvälineiden edustajilla vapaa pääsy. Lisätietoja antaa Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh. (09) 4056 2041 tai 0400 640 755 taikka s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

 

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä. Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä. MPK järjestää vuositasolla noin 1.500 koulutustapahtumaa, joihin osallistuu yli 30.000 suomalaista. Koulutuksen painopiste on reserviläisten sotilaallisessa koulutuksessa. Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kuljetusyrittäjä Markku Pakkanen Kouvolasta. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs