Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Reserviläisliiton johdossa muutoksia

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton johdossa muutoksia

Tiedote.
Julkaistu: 24.01.2016 klo 11:37
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton hallitus kokoontui eilen Vantaalla vuoden ensimmäiseen kokoukseensa ja valitsi keskuudestaan kolme varapuheenjohtajaa. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi nousi Rauno Hauta-Aho Kokkolasta ja toiseksi valittiin Terhi Hakola Tampereelta. Kolmannen varapuheenjohtajan paikasta järjestetyn äänestyksen voitti Ismo Nöjd Järvenpäästä.

Uudenmaan Reserviläispiiriä liittohallituksessa edustava Ismo Nöjd nousi nyt uutena edustajana liiton johtonelikkoon. Reserviläisliiton puheenjohtajana jatkaa vuoden 2014 syyskokouksessa toiselle kaksivuotiskaudelle valittu, kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä.

Reserviläisliiton varapuheenjohtajan tehtäviin valittuja henkilöitä on mahdollisuus haastatella puhelimitse. Yhteystiedot ovat seuraavat:

  • Rauno Hauta-Aho, 040 581 7412
  • Terhi Hakola, 050 350 8020
  • Ismo Nöjd, 0400 463 417

Liitteenä olevassa kuvassa ovat vasemmalta lukien 1. varapuheenjohtaja Rauno Hauta-Aho, puheenjohtaja Mikko Savola, 2. varapuheenjohtaja Terhi Hakola ja 3. Varapuheenjohtaja Ismo Nöjd. Kuva on tiedotusvälineiden vapaasti käytettävissä mutta kuvalähteenä on mainittava Reserviläisliitto.

CISOR-puheenjohtajuus alkaa

Viime vuonna 60 vuotta täyttänyt Reserviläisliitto johtaa vuosina 2016-2018 eurooppalaisia reservinaliupseerijärjestöjä yhdistävän CISOR-järjestön (Interallied Confederation of Reserve Non-commissioned Officers) työtä. Kaksivuotinen puheenjohtajuus pitää sisällään seitsemän tilaisuutta, jotka järjestetään varuskunnissa eri puolilla Suomea. Ensimmäisenä ohjelmassa on 13.-16.10.2016 Helsingin Santahaminassa järjestettävän kongressi, johon odotetaan osallistuvaksi satakunta reserviläistä eri puolilta Eurooppaa.

CISOR-järjestöön kuuluu 13 jäsenmaata. Reserviläisliitto on ollut mukana toiminnassa vuodesta 2003. Kaksivuotinen puheenjohtajuus on liiton ensimmäinen.

Sokos Hotel Vantaan tiloissa kokoontunut liittohallitus sai tilannekatsauksen puheenjohtajuuden valmisteluista. Järjestelyvastuussa oleville pidetään koulutustilaisuus 19.3.2016 Tuusulan taistelukoululla yhdessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa. Kaikki puheenjohtajuuskauden tapahtumat ovat myös MPK:n kursseja.

Lisätietoja antaa Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh. 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Liitetiedostot

Reserviläisliitto

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö on vuonna 1955 perustettu Reserviläisliitto ry, jonka organisaatioon kuuluu 18 maakunnallista piiriä ja 342 paikallista jäsenyhdistystä. Henkilöjäseniä liiton paikallisyhdistyksissä on noin 37 000.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää ja kehittää kansalaisten maanpuolustustahtoa sekä reserviläisten ns. kenttäkelpoisuutta. Yleisimpiä toimintamuotoja ovat ammunta, maastotoiminta, liikunta ja urheilu, erilainen koulutus sekä maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävä työ. Myös veteraanityö ja -tuki on laajaa.

Reserviläisliitto on mukana Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toiminnassa, joka mm. järjestää reserviläisille tarkoitettua sotilaallista koulutusta sekä erilaista onnettomuustilannekoulutusta. Yli 40 prosenttia MPK:n vapaaehtoiskouluttajista on Reserviläisliiton jäseniä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs