Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » R-kioski näyttää tietä turvallisessa korttimaksamisessa

R-kioski näyttää tietä turvallisessa korttimaksamisessa

Tiedote.
Julkaistu: 23.12.2014 klo 09:00
Julkaisija: R-kioski

Tiedätkö, miten sinun korttitietojasi käsitellään, kun asioit myymälässä? R-kioskilla korttiasiointi on turvallista, sillä sille on myönnettymaksukorttitoimialan tietoturvastandardin (PCI DSS) mukainen sertifiointi. 

R-kioskissa toteutettiin tänä vuonna laaja korttimaksamiseen liittyvä ulkopuolinen auditointi. Auditoinnilla varmistettiin, että R-kioskin tietoturva täyttää kansainvälisen maksukorttitoimialan PCI DSS -vaatimukset, mikä takaa asiakkaalle turvallisemman korttiasioinnin.

PCI DSS -standardia hallinnoi kansainvälinen, korttijärjestöjen Visa Internationalin, MasterCard Worldwiden, American Expressin, JCB:n ja Discover Financial Servicesin perustama riippumaton toimielin PCI Security Standards Council.

-Kyseessä on ollut erittäin mittava prosessi, jossa on käyty läpi esimerkiksi tekninen ympäristö, palveluntarjoajat, tietojen taltiointi ja niiden tuhoaminen. Kaikki myyjämme ovat suorittaneet korttimaksamiseen liittyvän kurssin, ja he ovat perehtyneet tarkoin myös tietoturvapolitiikkaamme, R-kioskin tietohallintojohtaja Pentti Talikka kertoo.

Sertifikaatin edellyttämät haastattelut ja kioskikohtaiset tarkastukset tehtiin syksyllä 2014, ja ne päättyivät joulukuussa 2014. Sertifikaatin säilyttäminen edellyttää vuosittaista auditointia, jossa käydään läpi muutokset teknisessä ympäristössä ja vaatimuksissa. R-kioski käy myös vuosittain läpi myyjien koulutuksen, ja kassalla ei voi työskennellä jatkossa ilman asianmukaista koulutusta. 

-Meillä kuluttajan korttiasioinnin turvallisuus otetaan erittäin vakavasti, ja PCI-sertifikaatti varmistaa sen että järjestelmämme ja prosessimme ovat kunnossa. Kuluttajien kannalta olisi toivottavaa, että systeemeissä piilevät väärinkäytösriskit, kuten korttitietojen varastaminen, voitaisiin mahdollisimman tehokkaasti torjua, Talikka toteaa.

PCI-serfikaatin suorittaneissa myymälöissä maksukorttien liikkeellelaskijat, pankit ja luottokorttiyhtiöt vastaavat maksamiseen liittyvistä mahdollisista riskeistä, kun ilman sertifikaattia toimivissa yrityksissä myymälä kantaa koko vastuun.

 Lisätietoja:

 R-kioski

Pentti Talikka, tietohallintojohtaja

p. +358 (0)2055 44055. +358 (0)40 551 4047
s-posti: pentti.talikka@r-kioski.fi

R-kioski on kannattava, keskitetysti ohjattu kioskiketju, joka tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman viihdettä, jännitystä ja mielihyvää sekä tärkeitä arjen tuotteita ja palveluita – nopeasti ja mukavasti aamusta iltaan. R-kioski on osa Reitan Group -yhtiöön kuuluvaa Reitan Convenience -yhtiötä, ja sillä on valtakunnallinen peitto n. 630 myymälällä. R-kioskin bränditunnettuus on 98 %. 

Reitan Convenience -yhtiöön kuuluvat R-kioski Suomessa, Narvesen Norjassa ja Latviassa, Pressbyrån Ruotsissa, 7-Eleven ja Shell/7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, R-kiosk Virossa sekä Lietuvos Spauda Liettuassa. Reitan Convenience on markkinajohtaja jokaisessa toimintamaassaan. Vuonna 2013 Reitan Conveniencen liikevaihto oli EUR 1,8 miljardia ja myymälöiden lukumäärä oli 2 500. Vuonna 2013 Reitan Groupin liikevaihto oli EUR 9,5 miljardia ja henkilökuntaa sillä oli 35 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs