Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Puolustus vaaliteemaksi

Reserviläisliitto tiedottaa

Puolustus vaaliteemaksi

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2013 klo 10:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto odottaa puolustusvoimien rahoituksen nousevan seuraavien eduskuntavaalien yhdeksi kärkiteemaksi. Liiton puheenjohtaja Mikko Savola muistutti pohjoismaisessa reserviläistapaamisessa Rovajärvellä, ettei nykyinen rahoitustaso riitä tulevaisuudessa itsenäisen puolustuksen ylläpitämiseen.

- Uskon, että seuraavissa vaaleissa puolustuksemme tulevaisuus on yksi isoista vaaliteemoista. Seuraavat hallitusneuvottelut tulevat määrittämään puolustuksemme rahoitustason ja sitä kautta tulevaisuuden tilan puolustuksen perusratkaisuineen.

Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen tämän hetkinen vahvuus on 350.000 henkilöä, joista valtaosa on alueellisiin joukkoihin sijoitettuja reserviläisiä. Merkittävä osa alueellisten joukkojen kalustosta vanhenee lähivuosina eikä sen uusimiseen ole osoitettu rahoitusta. Puheenjohtaja Mikko Savolan mukaan tämä tarkoittaa väistämättä itsenäisen puolustuksemme loppua.

- Mikäli tätä kalustoa ei saada uusittua, joudutaan Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen vahvuutta karsimaan tasolle, joka ei enää mahdollista koko maan alueen puolustamista.

Kalottitapaaminen 2013 -tapahtumassa 24.8. puhunut kansanedustaja Mikko Savola muistutti, että suomalaisten selvä enemmistö haluaa jatkossakin ylläpitää itsenäistä, yleiseen asevelvollisuuteen pohjautuvaa puolustusjärjestelmää. NATO-jäsenyyden kannatus on pientä mutta pohjoismaista puolustusyhteistyötä pidetään mahdollisena.

- Reserviläisliiton maaliskuussa tekemän jäsenkyselyn mukaan noin puolet reserviläisistä kannattaa yhteistyön lisäämistä mm. kalustohankintojen ja niihin liittyvän koulutuksen tiimoilta.

Rovajärven Heinuvaarassa parhaillaan käynnissä olevaan Kalottitapaamiseen 2013 osallistuu runsaasti reserviläisiä Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Virosta. Tapahtuma järjestetään nyt jo 43. kerran.

Lisätietoja asiasta antavat puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8489 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi ja toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs