Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Puolustuksemme rapauttamiselle pantava piste

Reserviläisliitto tiedottaa

Puolustuksemme rapauttamiselle pantava piste

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2014 klo 14:30
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistö on huolissaan reservin osaamisesta. Viime vuosina kertaamassa on käynyt säästösyistä vain muutama tuhat reserviläistä. Vaikka ensi vuonna kertausharjoituksia on luvassa enemmän, ei koulutus riitä paikkaamaan syntynyttä osaamisvajetta.

- Nimittäin ensi vuoden tasokaan ei ole riittävä korvaamaan viimeisen kolmen laihan vuoden aikana syntynyttä reserviläisten koulutusvajetta, jonka paikkaamiseksi kertausharjoitusten määrän tulisi jatkossa olla vieläkin korkeampi.

Myös Reserviläisliitto on pitänyt nyt suunnitelmissa olevaa kertausharjoitusmäärää vain miniminä ja todennut, että todellinen tarve on huomattavasti korkeampi. Liiton mukaan jokaisen reserviläisen tulisi päästä kertaamaan viiden vuoden välein.

Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen vahvuus on 230.000 henkilöä, joista valtaosa on vasta valmiutta kohotettaessa palvelukseen kutsuttavia reserviläisiä. Myös kansanedustaja Jussi Niinistö alleviivaa puolustuksemme reserviläiskeskeisyyttä.

- Suomen sodan ajan joukoista ammattisotilaita on vain muutama prosentti. Sodan ajan joukkojemme toimintakyvyn ylläpitämisessä on tärkeää, että puolustusvoimien koulutus- ja harjoitustoiminta saadaan ensi vuonna palautettua kestävälle tasolle.

Sunnuntaina Reserviläisliiton valtakunnallisessa maanpuolustusjuhlassa Joensuussa puhunut, eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö muistuttaa myös puolustuksen riittämättömästä rahoituksesta. Niinistön mukaan puolustuksemme tulevaisuudesta päätetään ensi kevään vaaliuurnilla.

- Näistäkin asioista äänestetään ensi kevään eduskuntavaaleissa. Puolustuksemme uskottavuuden rapauttamiselle on pantava piste.

Lisätietoja puheesta antaa kansanedustaja Jussi Niinistö, puh. 050 5767 239 tai s-posti jussi.niinisto@eduskunta.fi.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 346 paikallista yhdistystä ja noin 36.500 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs